Rămâi conectat

Curier Județean

AJOFM Alba: 3891 persoane angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, în primele nouă luni ale anului 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

AJOFM Alba: 3891 persoane angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, în primele nouă luni ale anului 2020

Ca urmare a implementării Programului Județean de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Alba în primele nouă luni ale anului 2020, au fost încadrate 3891 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 30 septembrie 2020, 1464 au peste 45 de ani, 1170 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 950 au între 25 și 35 de ani, iar 307 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 36 tineri NEET).

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (2143), numărul femeilor fiind de 1748.

În funcţie de rezidenţă, 1869 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 2022 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (1191), profesionale (1117), gimnaziale (1104), 204 fiind cu studii universitare. Din totalul persoanelor încadrate prin intermediul AJOFM Alba în primele nouă luni ale anului 2020, 70,49% fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Alba.

În primele nouă luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane în căutare de loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 12.078 persoane.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro în secțiunile „Persoane fizice”/„Persoane juridice”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea