Rămâi conectat

Sport

AJF Alba vrea să organizeze, în iunie, Cupa României, faza județeană | Centre mobile de vaccinare organizate de DSP Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Județeană de Fotbal Alba intenționează să organizeze faza județeană a Cupei României, începând din 19 iunie, pentru ca Alba să fie reprezentată la nivel național, în faza I a competiției “KO”, meciuri programate miercuri, 28 iulie.

În consecință, AJF Alba solicită formațiilor doritoare să se înscrie pentru a participa în Cupa României, termenul limită fiind joi, 10 iunie. Conform informațiilor, totul depinzând de numărul echipelor ce intenționează să se înscrie, jocurile se vor disputa în weekend. Formatul va fi decis împreună cu echipele participante în ședința programată vineri, 11 iunie, la sediul AJF Alba (în zona tribunei oficiale a Stadionului “Cetate”). Data de începere ar fi 19-20 iunie, întrucât perioada de transferuri va începe în 15 iunie, și probabil se va aborda un format cu grupe, pentru a avea fiecare club cel puțin 2-3 meciuri, grupe din care se vor califica în faza următoare, una-două formații (primele clasate). În condițiile în care Alba a fost unul dintre cele 18 județe în care nu s-a disputat Liga a 4-a pentru a avea o reprezentantă la jocurile de baraj, promovare/ menținere în Liga a 3-a, derularea Cupei României ar fi un pas important la nivelul fotbalului amator. Ultimele meciuri oficiale, Liga a 4-a și a 5-a, au fost în 8 martie 2020, rezultând o pauză îndelungată de mai bune de 15 luni! Termenul limită de transmitere către FRF a numelui reprezentantei județului în Cupa României este 20 iulie. Ultima  finală din cadrul Cupei României, faza județeană, s-a jucat în 8 iunie 2019, pe “Cetate”, iar Voința Stremț (foto) a câștigat în premieră trofeul, după 2-1 cu CS Universitatea Alba Iulia, anul trecut competiția anulându-se din cauza pandemiei de coronavirus.

*Echipe mobile pentru vaccinarea persoanelor din fotbal

Reluarea fotbalului la acest nivel vine în contextul aprobării, în 20 mai, a noului Protocol Medical pentru desfășurarea competițiilor. Cele mai importante prevederi sunt următoarele: persoanele vaccinate NU vor mai fi testate împotriva COVID-19, iar fanii au posibilitatea să revină pe stadioane, deocamdată în procent de 25 la sută. Mai mult, Cristian Petropulos, președintele AJF Alba a discutat cu Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, fotbalul amator primind sprijn în vederea vaccinării celor doritori. Cluburile, prin președinte sau un reprezentant delegat, vor întocmi o listă cu persoanele care doresc vaccinarea (nume, prenume, localitatea de domiciliu), iar DSP Alba se va deplasa cu un centru de vaccinare mobil, în zona respectivă. Persoanele care vor solicita vaccinarea pot fi jucători, membri ai familiei acestora, spectatori care vor dori să asiste la jocuri, staff tehnic, sau orice alte persoane care nu au avut posibilitatea să se vaccineze până acum și doresc să revenim la normal cât mai repede posibil.

Pentru a participa la Cupa României, juniorii trebuie să aibă vârsta minimă împlinită de 14 ani, iar toți jucătorii și personalul clubului trebuie să respecte noul protocol medical, deși e foarte probabil ca începând din luna iunie să se producă noi relaxări și protocolul să fie modificat iarăși.

De asemenea, conform lui Mihai Țîra, secretarul general al AJF Alba, cluburile din județ au termen până cel târziu în 14 iunie, pentru a oferi informații în ce competiții intenționează să se înscrie. Asta pentru ca forul fotbalistic să poată organiza din timp ședințele de lucru. În principiu s-ar dori ca noul sezon să debuteze mai devreme ca în anii anteriori pandemiei, adică începutul lunii august, Cupa României, ediția următoare (2-3 faze eliminatorii), iar copii și juniorii cel târziu la jumătatea lunii august.

Cupa României, ediția 2021-2022, va debuta pe 28 iulie, după următorul program: faza I – 28 iulie, faza a II-a – 11 august, faza a III-a – 25 august, faza a IV-a (“16”-imile de finală) – 8 septembrie, faza optimilor de finală – 27 octombrie, faza sferturilor – 1 decembrie, faza semifinalelor – 20 aprilie 2022 (manșa tur) și 11 mai 2022 (manșa retur), iar finala pe 19 mai 2022. Sezonul competițional 2021-2022 va începe pentru Liga a 2-a în data de 31 iulie, iar pentru Liga a 3-a pe 28 august, în eșalonul terț fiind Metalurgistul Cugir, Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș (Industria Galda de Jos a retrogradat).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea