Rămâi conectat

Economie

Agricultorii afectați de secetă ar putea primi până la sfârșitul anului 90 la sută din valoarea despăgubirilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Daniel Constantin a anuntat zilele trecute ca fermierii ar putea primi pana la sfarsitul anului o parte din despagubirile cauzate de seceta.

Ministrul Agriculturii a spus ca va propune Comisiei Europene ca 80-90% din suma totala sa mearga la fermieri, iar restul banilor sa fie calculati in primavara anului viitor atunci cand ministerul va avea toate datele.

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt cele mi afectate.

„Pentru a calcula pierderile trebuie sa avem incheiat anul din punct de vedere economic, asta ar insemna primavara anului urmator. Vedem care este diferenta fata de media ultimilor 3 ani, asa cum spune regulamentul european, si dupa aceea venim cu o compensare care nu poate sa depaseasca 80%. Vreau sa reafirm ca vom incerca in acest an, fiind si un an in care sa spunem ca ar mai exista spatiu in ceea ce inseamna deficitul pe care trebuie sa-l indeplineasca Romania. Asa ca am putea sa mutam ceva bani pe zona de agricultura si sa incercam sa convingem Comisia Europeana sa putem sa acordam din acest an o valoarea a avansului de 80-90% si sa calculam in primavara anului viitor atunci cand vom avea toate datele, diferenta”, a declarat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât investitorii la bursă Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, a afirmat, miercuri, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu, la cea de-a 7-a ediţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea