Rămâi conectat

Actualitate

Agenţia Internaţională a Energiei propune zile fără mașini, telemuncă și limite de viteză: „Soluțiile” sunt inspirate din alte perioade de criză a petrolului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Agenţia Internaţională a Energiei propune zile fără mașini, telemuncă și limite de viteză: „Soluțiile” sunt inspirate din alte perioade de criză a petrolului

Agenția Internațională a Energiei a făcut apel la consumatorii din națiunile avansate pentru a reduce cererea de produse pe bază de petrol, stârnind amintiri din anii 1970 – 1980, pe vremea când lumea se confrunta cu perspectiva de a pierde trei milioane de barili pe zi din producția rusă de petrol.

Limite de viteză mai scăzute, mai multă muncă la domiciliu și duminica fără mașini ar putea ajuta lumea să evite o criză a aprovizionării cu petrol cauzată de războiul din Ucraina, susține Agenția Internațională a Energiei (IEA).

Organismul interguvernamental le-a sugerat, de asemenea, șoferilor să folosească mașinile în comun și să dea mai încet aerul condiționat în vehicule, ca parte a unui plan în zece puncte despre care a spus că va „reduce presiunea prețurilor resimțită de consumatorii din întreaga lume”.

Măsurile ar putea, de asemenea, să reducă daunele economice și să micșoreze veniturile energetice ale Rusiei, precum și să aibă avantajul suplimentar de a muta cererea de petrol pe o „cale mai durabilă” în drumul către zero net, a spus IEA.

Recomandările sale către consumatori și guverne vin la câteva zile după ce agenția a declarat că lumea se confruntă cu „ceea ce s-ar putea transforma în cea mai mare criză a aprovizionării din ultimele decenii”.

IEA a fost înființată în anii 1970, când economiile globale au fost lovite de șocuri energetice, iar ideea de a reduce cererea ar putea trezi amintiri despre măsurile luate în acel deceniu.

În 1973, o limită de viteză de 50 mile pe oră a fost introdusă pe toate drumurile din Marea Britanie ca măsură temporară de reducere a consumului de combustibil.

Raportul IEA de săptămâna aceasta a avertizat că de luna viitoare trei milioane de barili pe zi din producția de petrol rusă ar putea fi „închise”, pe măsură ce sancțiunile vor intra în vigoare și cumpărătorii evită exporturile.

Dar a spus că, dacă ar fi adoptate integral în economiile avansate, măsurile pe care le solicită ar reduce cererea de petrol cu ​​2,7 milioane de barili pe zi în decurs de patru luni – echivalent cu cererea de petrol a tuturor mașinilor din China.

„Acest lucru ar reduce semnificativ tensiunile potențiale într-un moment în care o cantitate mare de provizii rusești ar putea să nu mai ajungă pe piață și sezonul de vârf al cererii din iulie și august se apropie”, a spus AIE.

„Măsurile ar avea un efect și mai mare dacă ar fi adoptate parțial sau integral și în economiile emergente”.

Deoarece cea mai mare parte a cererii de petrol provine din transport, planul se concentrează pe „cum să folosiți mai puțin petrol pentru a transporta oameni și bunuri de la A la B” – bazându-se pe măsuri care au fost deja utilizate.

Directorul executiv al IEA, Fatih Birol, a declarat: „Ca urmare a agresiunii îngrozitoare a Rusiei împotriva Ucrainei, este posibil ca lumea să se confrunte cu cel mai mare șoc al aprovizionării cu petrol din ultimele decenii, cu implicații uriașe pentru economiile și societățile noastre.

Șoferii se confruntă deja cu prețuri record la combustibil, după ce războiul din Ucraina a împins prețul petrolului la peste 100 de dolari pe baril.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea