Afaceristul Alin Simota, condamnat definitiv la închisoare după ce a instigat la abuz în serviciu doi agenți de poliție din Alba

La data de 02.11.2016, prin Hotărârea nr. 968/2016, Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul inculpatului Simota Alin, menținând hotărârea nr. 207/12.04.2016 a Judecătoriei Alba Iulia și l-a condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. Sentinţa este definitivă.

judecator-justitieÎn fapt, la data de 13.09.2013, inculpatul Simota Alin, aflat în stare de arest preventiv, i-a instigat pe agenții de poliţie Muntean Mihai Nicolae și Lupea Sebastian Ioan, ambii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba  – Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, să-și încalce atribuţiile de serviciu privind paza şi escorta acestuia. Astfel, cei doi polițiști au acceptat propunerea inculpatului de a se abate de la traseul stabilit, respectiv de a merge în localitatea Petrila, judeţul Hunedoara, unde acesta s-a întâlnit cu membrii familiei şi cu alte persoane.

ELIT

Anterior, agenții de poliție Lupea Sebastian Ioan și Muntean Mihai Nicolae au fost condamnați de Curtea de Apel Alba Iulia la pedeapsa de 6 luni, respectiv 3 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Dosarul penal a fost constituit prin sesizarea din oficiu a ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba care, în baza delegărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, au efectuat mai multe activităţi de cercetare penală în cauză.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

fane de la sifoane 3 noiembrie 2016 at 13:31

il suflati de praf, ca bizonul e bine mersi in tarile calde si va râde in nas!

spetsnaz 3 noiembrie 2016 at 18:07

Este Interpol,sa-l aduca pe vierme,dupa gratii!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...