Actualitate
Afacerile producătorului de ciorapi Ciserom, au crescut cu 12 la sută
Producătorul de ciorapi Ciserom Sebeş a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 18,2 mil. lei (4,2 mil. euro), în creştere cu 12% faţă de anul anterior. Afacerile companiei au fost susţinute de colaborările cu clienţii existenţi, dar şi de noile modele de produse lansate pe piaţă.
Compania din Sebeş produce şi comercializează diferite modele de ciorapi sub brandurile Tandem, Bio, Gala, Aloe Vera, Minos şi Polar. Peste 30% din producţie este exportată în Franţa, Italia, Germania, Portugalia, Anglia sau Elveţia. „Pentru 2012 ne-am propus reorganizarea departamentelor de marketing şi vânzări, diversificarea gamei de produse, dar şi abordarea unor noi pieţe”, a declarat Constantin Ispir, director general al Ciserom. Capacitatea lunară de producţie a fabricii din Sebeş este de 600.000 de perechi de ciorapi, în condiţiile în care anul trecut producţia a crescut cu 4% faţă de anul anterior. Numărul de angajaţi ai companiei a ajuns în prezent la 306 oameni. (M.F.)

Actualitate
SE SCHIMBĂ Codul Fiscal: Când vor fi anunțate noile măsuri și ce planuri se anunță în jurul acestuia
SE SCHIMBĂ Codul Fiscal: Când vor fi anunțate noile măsuri și ce planuri se anunță în jurul acestuia
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că se va modifica Codul Fiscal, iar noile măsuri vor fi anunțate cel târziu la 1 iunie pentru ca Legea bugetului pentru anul 2023 să se construiască pe baza noilor modificări.
”Ar trebui să prezentăm noile măsuri la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie adoptat cu 6 luni înainte, pentru ca bugetul pe anul viitor să se construiască pe acest nou Cod Fiscal, să fie prinse măsurile.
Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung.
Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea.
Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.
Actualitate
„Punem preț pe două capete: Drulă și directorul”: Sindicaliștii de la metroul București voiau să plătească racheți ucraineni să-i scape de ministrul Transporturilor
„Punem preț pe două capete: Drulă și directorul”: Sindicaliștii de la metroul București voiau să plătească racheți ucraineni să-i scape de ministrul Transporturilor
În 2021, în contextul disputelor dintre ministrul Transporturilor și sindicaliștii de la metrou, intervenit după ce Cătălin Drulă a închis spațiile comerciale de la metrou, unul dintre apropiații liderului sindical Ion Rădoi a propus o măsură extremă: angajarea unor racheți ucraineni.
”Punem preț pe două capete: Drulă și directorul (Ștefan Paraschiv, director Metrorex – n.r.). Și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi, altfel, nu se mai poate. Ajungem la disperare”, arată rechizitoriul din dosarul penal în care Ion Rădoi este trimis în judecată pentru șantaj. Fiecare angajat de la metroul bucureștean ar fi trebuit să doneze câte 1.000 de lei, astfel încât să se strângă suma de 1 milion de euro pentru plata ucrainenilor, arată rechizitoriul obținut de ziare.com.
Pe grupul de WhatsApp al salariaților Metrorex, Cristian Cozonac, unul dintre angajații apropiați de Ion Rădoi, a venit cu ideea angajării unor racheți ucraineni, ”ceva de calitate”.
„Hai pe ei…Cât << dreaq >> costă niște racheți d-ăia ucraineni? Hai naiba să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul ( Ștefan Paraschiv, directorul Metrorex de la acel moment -n.r.). Și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”, a propus Cristian Cozonac, potrivit rechizitoriului DNA.
Un alt angajat al Metrorex – Nicu MTX – a propus o grevă spontană, astfel încât sindicatul să nu poată fi acuzat că a oprit metroul, iar mecanicii care refuză să pornească trenurile să nu poată fi concediați.
”Cum ar fi ca în semn de protest mecanicii refuză să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu. La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul…mecanicii nu pot fi dați afară deoarce nu ai pe cine să angajezi în loc. Așa o (cuvânt obscen) și Drulă cu amenințările”, scria angajatul Nicu pe grupul de socializare.
În discuție a intervenit și Iulian Popescu, liderul organizației de tineret a USLM și, persoană apropiată a lui Ion Rădoi, potrivit procurorilor DNA.
Iulian Popescu: ”Câți mecanici sunt dispuși să facă asta, Nicule?”.
Nicu MTX: Sunt 2-3, celorlați le este frică”.
Iulian Popescu: ”Mâine vorbiți între voi și opriți trenurile dacă aveți sânge în instalație”.
Nicu MTX: ”La mecanici cam întodeauna a fost problema asta”.
Iulian Popescu: ”Mda, dacă se dă semnalul o să forțăm ceva”.
Pe data de 24 martie 2021, pe același grup de WatsApp, Cristian Cozonac a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă și la directorul general Ștefan Paraschiv: ”Dacă și dă afară, și taie și din bani… trebuie să îi omorâm…la propriu”. Iulian Popescu l-a avertizat să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați.
Tot în acea perioadă, Ion Rădoi l-a contactat pe fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, ”acesta din urmă susținându-l în demersurile sale, sfătuindu-l să dea în judecată primăria pentru abuz și Metrorex pentru despăgubiri”, arată procurorii DNA.
Pe 26 martie 2021, circulația metroului din Capitală a fost blocată de un ”protest spontan” al unor reprezentanți ai sindicatului USLM desfășurat în stația Piața Unirii. Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea trenurilor de pasageri.
Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) deține, în proporție de 100%, firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și pentru spațiile de publicitate de la metrou. De asemenea, firma sindicatului deține și un complex turistic în Bușteni, care oferă reduceri de 99% pentru angajații Metrorex care își fac concediile acolo.
”Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spațiile comerciale (expirat în 2018), prin care firma încasa 75%, și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Și un contract pentru spațiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%”, spunea ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, la acea vreme.
Așadar, toate profiturile provenite din reclamele de la metrou, chioșcuri și magazine ajungeau în procent mai mare la firma sindicatului condus de Ion Rădoi, nu în bugetul companiei Metrorex.
Ștefan Paraschiv, directorul de atunci al Metrorex, numit în funcție de Cătălin Drulă, dăduse ca termen-limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou, deținute de firma sindicatului. În replică, sindicatul a organizat „grevă spontană”.
Sursa: ziare.com
Actualitate
CREȘTE salariul minim pentru angajații a două sectoare din România: Câți bani vor primi în mână
CREȘTE salariul minim pentru angajații a două sectoare din România: Câți bani vor primi în mână
Ca parte din pachetul de măsuri economice promovate de Coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR, salariul minim în două mari sectoare de la noi din țară va crește.
Este vorba despre salariul minim în agricultură și în industria alimentară care va crește la 3.000 de lei brut, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat recent legea.
”Prin derogare de la prevederile art. 164 (…) din Codul muncii, până la sfârşitul anului 2022, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând în medie 17,928 lei/oră.
În perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2028, pentru domeniul agricol, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de minimum 3.000 lei lunar, fără a include indemnizaţiile, sporurile şi alte adaosuri, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună”, se arată în actul normativ.
În plus, apar și o serie de beneficii. Cei aproape 300.000 de români care lucrează în acest domeniu vor fi scutiţi şi de plata unor taxe precum impozitul pe venit din salariu sau contribuţia la sănătate.
”Persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor din domeniile respective pot opta pentru plata cotei de 3,75% datorate la fondul de pensii administrat privat. Opţiunea se depune în scris, la angajator, acesta reţinând contribuţia aferentă potrivit prevederilor legale”, conform legii.
Sursa: antena3.ro
-
Sportacum 20 de ore
Liga a 4-a: Industria Galda, cea mai bună echipă din retur, cu 13 meciuri imbatabile! Performanța, victorie-spectacol
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România
-
Ştirea zileiacum 15 ore
Alba, în top 5 al traficului de cocaină: Aproape o tonă de droguri confiscate într-un singur an
-
Curier Județeanacum 22 de ore
FOTO| Noaptea Muzeelor 2022 la Alba Iulia, un SUCCES: Peste 9.000 de persoane au trecut pragul Muzeul Național al Unirii
-
Actualitateacum 3 ore
Alimente care nu au dată de expirare. Care sunt produsele din care puteți face stocuri fără teama de a se strica
-
Actualitateacum 19 ore
FOTO| Studenții Facultății de Istorie și Filologie ai UAB s-au bucurat de succes la Noaptea Muzeelor 2022: Au atras privirile albaiulienilor și turiștilor, îmbrăcați în diverse veșminte istorice
-
Ştirea zileiacum 17 ore
FOTO VIDEO| „Creăm pentru căței” în memoria Ioanei Sfârlea la acțiunea Asociației „Prietenii lui Azor” din șanțurile Cetății Alba Carolina
-
Actualitateacum 14 ore
FOTO| 10 întrebări și 10 gânduri ale unui elev de nota 10: Iulius Urieşu, Liceul Teoretic „David Prodan”, Cugir
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
LIVE VIDEO| Garda Cetății revine în Alba Iulia. Vizitatorii pot admira din nou trupele coborâte parcă din tablouri istorice
-
Actualitateacum 20 de ore
FOTO VIDEO| Turneu de fotbal între familii, în Cetatea Alba Carolina: Cei mici joacă împreună cu părinții lor, de Ziua Familiei
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Cum era spionată fabrica de arme de la Cugir de americani, în timpul Războiului Rece: Cîți dolari primea un informator
-
Ştirea zileiacum 19 ore
Un bărbat din Alba și alți doi din Sibiu își jefuiau victimele intrând noaptea peste ele mascați cu cagule și înarmați: Pedepse aspre decise de instanță