Afacerile din industria din România au încetinit în luna noiembrie

Cifra de afaceri a firmelor din industrie a crescut în noiembrie cu 12,4% față de aceeași lună a anului anterior, ritm încetinit față de octombrie, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria extractivă, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna octombrie, afacerile din industrie au crescut cu 17,2% față de aceeași lună a anului anterior. Cumulat, în primele 11 luni din 2017, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 11,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. În noiembrie, cea mai mare creștere a fost înregistrată în industria extractivă (+17,8%), în timp ce afacerile din industria prelucrătoare, cu cea mai mare pondere, au urcat cu 12,3% față de aceeași lună a anului anterior.

Pe mari grupe industriale, industria energetică a crescut cu 21,7%, industria bunurilor de capital a crescut cu 16,1%, industria bunurilor intermediare – cu 11,2%, industria bunurilor de folosință îndelungată – cu 7,7%, iar industria bunurilor de uz curent – cu 6,9%. Față de luna anterioară, cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna noiembrie cu 0,7%. În 2016, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 4,7% față de 2015, ritm dublu față de cel înregistrat în anul precedent.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...