Rămâi conectat

Economie

Afacerile din industria din România au încetinit în luna noiembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cifra de afaceri a firmelor din industrie a crescut în noiembrie cu 12,4% față de aceeași lună a anului anterior, ritm încetinit față de octombrie, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria extractivă, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna octombrie, afacerile din industrie au crescut cu 17,2% față de aceeași lună a anului anterior. Cumulat, în primele 11 luni din 2017, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 11,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. În noiembrie, cea mai mare creștere a fost înregistrată în industria extractivă (+17,8%), în timp ce afacerile din industria prelucrătoare, cu cea mai mare pondere, au urcat cu 12,3% față de aceeași lună a anului anterior.

Pe mari grupe industriale, industria energetică a crescut cu 21,7%, industria bunurilor de capital a crescut cu 16,1%, industria bunurilor intermediare – cu 11,2%, industria bunurilor de folosință îndelungată – cu 7,7%, iar industria bunurilor de uz curent – cu 6,9%. Față de luna anterioară, cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna noiembrie cu 0,7%. În 2016, cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut cu 4,7% față de 2015, ritm dublu față de cel înregistrat în anul precedent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesorul Cristian Păun, despre cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesorul Cristian Păun, despre cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii…” Profesorul de la ASE Cristian Păun, originar din Alba Iulia, explică într-o postare pe facebook cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea