Rămâi conectat

Politică Administrație

Adrian Simion, un tânăr liberal ce se luptă cu Florin Roman și deputatul Călin Potor pentru șefia PNL Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Adrian Simion este purtătorul de cuvânt al PNL Alba Iulia iar sâmbătă îi va înfrunta politic pe colegii săi mai experimentați – Florin Roman și Călin Potor, în cadrul competiției interne pentru președinția PNL Alba Iulia.

L-am rugat să ne explice care sunt motivele pentru care a intrat în această cursă, alături de adversari puternici și ce le propune colegilor săi liberali pentru ca să îl voteze.

“M-am înscris în această competiție cât se poate de hotârât, iar după experiența acumulată de-a lungul celor 10 ani de când sunt membru PNL, consider că lipsa competiției adevărate din interiorul partidului, va aduce, treptat, importante prejudicii democrației în cadrul partidului.

Sunt membru PNL din 2002, iar din 2009 sunt membru în BPM PNL Alba Iulia, birou condus de președintele Gabriel Pleșa. Până anul trecut m-am implicat mai ales la nivelul Organizației Municipale de Tineret, activând în vreo trei birouri de conducere a organizației ca membru, vicepreședinte și președinte. De anul trecut, cu acordul Biroului Politic Municipal al PNL Alba Iulia, mă ocup, printre altele, de programul de meditații gratuite pentru elevi și de partea de comunicare, din postura de purtător de cuvânt al Organizației Municipale PNL Alba Iulia.

Programul pe care mi l-am propus este unul care cuprinde obiective pe care vreau să le implementez alături de viitoarea echipă a BPM PNL Alba Iulia. Iată care ar fi doar câteva dintre aceste obiective:

– continuarea colaborării cu organizația de tineret, care a fost, este și va fi o resursă indispensabilă pentru partid;

– îmbunătățirea activității de comunicare și de promovare publică a partidului;

– realizarea organizațiilor de cartier, care vor fi absolut necesare partidului pentru obținerea victoriei la alegerile care vor urma;

– realizarea unui buget cât mai realist, anual, al organizației;

– îmbunătățirea calendarului de evenimente al organizației;

– atragerea de noi membrii în cadrul partidului;

– identificarea unor soluții mai eficiente de finanțare a activităților organizației;

– colaborarea mai eficientă cu organizațiile din județ, dar și cu organizații similare din Transilvania și din țară;

– dezvoltarea unui program de întâlniri între liderii PNL Alba Iulia și cetățenii municipiului; aceste întâlniri pot fi organizate sub diverse forme: pe cartiere, pe categorii de vârstă, pe categorii socio-profesionale etc.;

– implementarea modelului rapoartelor politice de activitate, pentru membrii BPM cu funcții de conducere;

– implicarea în realizarea de către BPM PNL Alba Iulia a unor proiecte pentru dezvoltarea municipiului, care să fie înaintate către consilierii locali ai PNL, spre a fi discutate (și aprobate) în Consiliul Local;

– dezvoltarea unor evenimente marca PNL Alba Iulia: dezbateri publice, un festival artistic anual pentru promovarea persoanelor talentate din municipiu, marcarea zilei partidului etc.

– reluarea publicării ziarului „Viitorul de Alba”;

– întărirea colaborării cu organizaţiile PNL din localităţile aferente Colegiului Deputaţial nr. 1;

– îmbunătățirea proiectelor sociale și educaționale, de genul: meditații pentru elevi, constituirea bursei PNL Alba Iulia pentru elevii și studenții cu rezultate bune, donații de cărți către bibliotecile de la școlile din cartierele marginașe ș.a.m.d.

În ceea ce privește candidatura mea efectivă, consider că a venit vremea să mă implic mai mult în cadrul organizației și să contribui, la un alt nivel, la consolidarea poziției PNL ca primă opțiune în rândurile albaiulienilor, mai ales că anul viitor vom avea două rânduri de alegeri. Mai mult decât atât, consider că pentru un partid liberal este absolut necesar ca sistemul competiției reale în partid să fie nu doar un deziderat, ci un fapt efectiv.

Sunt un om care am pus, și pot pune în slujba partidului anumite atuuri tot mai necesare în competiția politică a vremurilor noastre: o capacitate de muncă deosebită, experiență managerială dovedită, formare intelectuală excelentă, capacitatea de comunicare publică  eficientă, deschidere spre idei noi și generatoare de soluții pentru rezolvarea problemelor, capacitatea de a lucra eficient atât în echipă, cât și individual etc.

Cred, de asemenea, că noul birou, care va rezulta în urma votului din 11 mai, va fi unul care va fi format din oameni care vor dori să muncească spre binele organizației, iar eu vreau să colaborez eficient cu toți acești colegi. Un lucru esențial pe care îl avem de făcut este acela de a realiza o echipă puternică și care în 2016 să împlineacă un deziderat pe care cu toții ni-l dorim de atâta vreme: să dăm acestui oraș, din nou, un primar din partea Partidului Național Liberal”, a declarat pentru ziarul „Unirea” Adrian Simion.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea