Rămâi conectat

Politică Administrație

Adrian Simion, un tânăr liberal ce se luptă cu Florin Roman și deputatul Călin Potor pentru șefia PNL Alba Iulia

Publicat

în

Adrian Simion este purtătorul de cuvânt al PNL Alba Iulia iar sâmbătă îi va înfrunta politic pe colegii săi mai experimentați – Florin Roman și Călin Potor, în cadrul competiției interne pentru președinția PNL Alba Iulia.

L-am rugat să ne explice care sunt motivele pentru care a intrat în această cursă, alături de adversari puternici și ce le propune colegilor săi liberali pentru ca să îl voteze.

“M-am înscris în această competiție cât se poate de hotârât, iar după experiența acumulată de-a lungul celor 10 ani de când sunt membru PNL, consider că lipsa competiției adevărate din interiorul partidului, va aduce, treptat, importante prejudicii democrației în cadrul partidului.

Electrica Furnizare Discount

Sunt membru PNL din 2002, iar din 2009 sunt membru în BPM PNL Alba Iulia, birou condus de președintele Gabriel Pleșa. Până anul trecut m-am implicat mai ales la nivelul Organizației Municipale de Tineret, activând în vreo trei birouri de conducere a organizației ca membru, vicepreședinte și președinte. De anul trecut, cu acordul Biroului Politic Municipal al PNL Alba Iulia, mă ocup, printre altele, de programul de meditații gratuite pentru elevi și de partea de comunicare, din postura de purtător de cuvânt al Organizației Municipale PNL Alba Iulia.

Programul pe care mi l-am propus este unul care cuprinde obiective pe care vreau să le implementez alături de viitoarea echipă a BPM PNL Alba Iulia. Iată care ar fi doar câteva dintre aceste obiective:

– continuarea colaborării cu organizația de tineret, care a fost, este și va fi o resursă indispensabilă pentru partid;

– îmbunătățirea activității de comunicare și de promovare publică a partidului;

– realizarea organizațiilor de cartier, care vor fi absolut necesare partidului pentru obținerea victoriei la alegerile care vor urma;

– realizarea unui buget cât mai realist, anual, al organizației;

– îmbunătățirea calendarului de evenimente al organizației;

– atragerea de noi membrii în cadrul partidului;

– identificarea unor soluții mai eficiente de finanțare a activităților organizației;

– colaborarea mai eficientă cu organizațiile din județ, dar și cu organizații similare din Transilvania și din țară;

– dezvoltarea unui program de întâlniri între liderii PNL Alba Iulia și cetățenii municipiului; aceste întâlniri pot fi organizate sub diverse forme: pe cartiere, pe categorii de vârstă, pe categorii socio-profesionale etc.;

– implementarea modelului rapoartelor politice de activitate, pentru membrii BPM cu funcții de conducere;

– implicarea în realizarea de către BPM PNL Alba Iulia a unor proiecte pentru dezvoltarea municipiului, care să fie înaintate către consilierii locali ai PNL, spre a fi discutate (și aprobate) în Consiliul Local;

– dezvoltarea unor evenimente marca PNL Alba Iulia: dezbateri publice, un festival artistic anual pentru promovarea persoanelor talentate din municipiu, marcarea zilei partidului etc.

– reluarea publicării ziarului „Viitorul de Alba”;

– întărirea colaborării cu organizaţiile PNL din localităţile aferente Colegiului Deputaţial nr. 1;

– îmbunătățirea proiectelor sociale și educaționale, de genul: meditații pentru elevi, constituirea bursei PNL Alba Iulia pentru elevii și studenții cu rezultate bune, donații de cărți către bibliotecile de la școlile din cartierele marginașe ș.a.m.d.

În ceea ce privește candidatura mea efectivă, consider că a venit vremea să mă implic mai mult în cadrul organizației și să contribui, la un alt nivel, la consolidarea poziției PNL ca primă opțiune în rândurile albaiulienilor, mai ales că anul viitor vom avea două rânduri de alegeri. Mai mult decât atât, consider că pentru un partid liberal este absolut necesar ca sistemul competiției reale în partid să fie nu doar un deziderat, ci un fapt efectiv.

Sunt un om care am pus, și pot pune în slujba partidului anumite atuuri tot mai necesare în competiția politică a vremurilor noastre: o capacitate de muncă deosebită, experiență managerială dovedită, formare intelectuală excelentă, capacitatea de comunicare publică  eficientă, deschidere spre idei noi și generatoare de soluții pentru rezolvarea problemelor, capacitatea de a lucra eficient atât în echipă, cât și individual etc.

Cred, de asemenea, că noul birou, care va rezulta în urma votului din 11 mai, va fi unul care va fi format din oameni care vor dori să muncească spre binele organizației, iar eu vreau să colaborez eficient cu toți acești colegi. Un lucru esențial pe care îl avem de făcut este acela de a realiza o echipă puternică și care în 2016 să împlineacă un deziderat pe care cu toții ni-l dorim de atâta vreme: să dăm acestui oraș, din nou, un primar din partea Partidului Național Liberal”, a declarat pentru ziarul „Unirea” Adrian Simion.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Gheorghe Matieș, senator PSD de Alba: Târg de Crăciun, dedicat producătorilor și produselor tradiționale, în curtea Ministerului Agriculturii

Publicat

în

Am solicitat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuț Chesoniu, organizarea unui târg de Crăciun, dedicat producătorilor și produselor tradiționale, în curtea instituției pe care o conduce.

Am transmis această solicitare în calitate de președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România și sunt convins că ea va fi aprobată de către colegul meu Adrian Chesnoiu, un adevărat profesionist al domeniului pe care îl reprezintă.

Pe lângă că ofer producătorilor locali un nou, inedit, în care își pot valorifica produsele, prin organizarea acestui târg, în punctul 0 al agriculturii românești, doresc să transmit un mesaj ferm: pentru PSD producătorii locali sunt pe primul plan!

Electrica Furnizare Discount

Strategiile agriculturii românești trebuie să pornească de la sprijinirea producătorilor noștri. Producția proprie este mai bună, sănătoasă și gustoasă, decât cea de export. În școlile, spitalele, cantinele publice, centrele sociale și de persoane vârstnice, penitenciare și alte instituții publice sau care utilizează bani publici, trebuie să se prepare hrana utilizând doar produsele noastre românești.

Pandemia de COVID-19 a afectat producția de produse alimentare românești, cât și comercializarea acestora, și sunt convins că producătorii locali, agricultorii și crescătorii de animale vor fi sprijiniți de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Dorim să organizăm Târgul de Crăciun în curtea Ministerului Agriculturii în data de 15 decembrie 2021. O astfel de manifestare este binevenită pentru membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, dar și pentru toți producătorii care obțin produse alimentare atestate conform schemelor de calitate.

Sper ca astfel de manifestări să aibă continuitate și să reprezinte un simbol al respectului și bunei cuviințe față de cei care produc în România!

Cu stimă,

Călin Gheorghe Matieș,

Senator PSD de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: Un an de mandat AUR! Vă mulțumim din suflet pentru încrederea acordată!

Publicat

în

A trecut un an de când am fost ales deputat în Parlamentul României, circumscripția electorală nr. 1 Alba, făcând parte din formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Deși fac parte dintr-un partid parlamentar mic, de doar 10%, asta nu m-a împiedicat să vă reprezint cu mândrie pe toți locuitorii județului Alba, chiar dacă nu am avut acces la pârghiile decizionale ale puterii.

Mă simt dator față de toți cetățenii județului Alba să prezint activitatea mea parlamentară:

Electrica Furnizare Discount

Am avut 23 de luări de cuvânt (în 20 de ședințe).

În februarie 2021, am fost numit vicelider al grupului parlamentar AUR și membru în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Pe raza județului Alba, avem 78 de Organizații locale, din care 52 constituite.

Am depus 22 de Propuneri legislative, după cum urmează:

 • Propunere legislativă pentru completarea Art.138 şi a Art.178 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ;
 • Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților;
 • Propunere legislativă privind interzicerea înstrăinării activelor statului pe perioada pandemiei Covid-19 şi o perioadă determinată post-pandemie;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2016 privind ceremoniile oficiale;
 • Propunere legislativă pentru declararea zilei de 28 octombrie ca ”Ziua naţională a familiilor numeroase”;
 • Propunere legislativă pentru completarea art.4 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
 • Propunere legislativă pentru stabilirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2;
 • Propunere legislativă privind unele măsuri de informatizare în domeniul educației;
 • Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal privind unele măsuri fiscale cu scopul redresării demografice prin încurajarea natalităţii prin deduceri personale din venituri salariale;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 361 din 26 aprilie 2004, cu modificările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru modificarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 396 din data de 15 mai 2020, cu modificările şi completările ulterioare;
 • Propunere legislativă privind modificarea şi completarea OUG 217/2000 cu modificările şi completările ulterioare;
 • Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
 • Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
 • Propunere legislativă privind modificarea şi completarea „Legii nr.259/2021 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei €žDelta Dunării’;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat;
 • Propunere legislativă privind actualizarea burselor acordate românilor de pretutindeni;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată.

=> Toate propunerile legislative le găsiți accesând următorul link: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=256&cam=2&leg=2020&pag=2&idl=1&prn=0&par=

Datorită programului ,,AUR te aude” am interacționat cu foarte mulți oameni, oferindu-le sprijin atât la nivel județean, cât și la nivel central.

Consider că toți parlamentarii trebuie să muncim și să ținem cont de ceea ce își doresc cetățenii.

Celor care mi-au acordat votul le spun că încrederea lor mă face și mai puternic și determinat în munca mea pentru dezvoltarea județului Alba.

Rămân același OM! Îmi voi continua activitatea și voi lupta cu prețul vieții pentru o Românie a valorilor morale și creștine, o Românie a noastră, a tuturor!

Mă înclin în fața voastră, a tuturor, vă transmit toate gândurile mele de bine și vă rog să aveți grijă de voi, de familiile voastre și de copiii voștri!

Sărbători fericite și pline de lumină! Doamne ajută!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

Citește mai mult

Politică Administrație

Încălzirea cu LEMNE: Un europarlamentar de Alba solicită Comisiei Europene să stopeze decizia de a o interzice. „În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe”

Publicat

în

Încălzirea cu LEMNE: Un europarlamentar de Alba solicită Comisiei Europene să stopeze decizia de a o interzice. „În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe”

Europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu, a intervenit în mijlocul unei situații grele pentru aproape jumătate dintre locuitorii țării noastre, a căror căldură în mijlocul iernii este asigurată pur de încălzirea pe lemne, ca în vremurile apuse.

„Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne până în 2023 în contextul în care aproape jumătate dintre români se încălzesc în acest mod.

În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe, adică 2.700.000 de locuințe încălzite cu lemn, conform datelor Institutului Național de Statistică, iar ponderea este mai mare pentru zonele montane.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Bani pentru DIGITALIZARE pentru școlile din județul Alba: Elevii din zonele izolate de munte vor putea învăța în aceleași condiții ca și cei de la oraș, grație banilor europeni

Din păcate, chiar dacă protejarea mediului și a pădurilor trebuie să fie o prioritate, este imposibil pentru România să găsească și să ofere soluții alternative până în 2023.

Această măsură reprezintă una dintre multiplele greșeli din PNRR care trebuie adaptate realităților și corectate în parteneriat cu instituțiile europene.”, a transmis eurodeputatul PSD, prin intermediul unui mesaj postat în mediul online.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare