Adrian Păștină, directorul DJST Alba: „Punctajul pentru câștigătorii Galei Sportului a fost calculat conform regulamentului!”

*În adresa primită de la Clubul Sportiv „Universitatea” Alba Iulia nu au fost trecute toate competițiile la care a participat Mihnea Costachi

director DJST AlbaÎn răspuns la scrisoarea deschisă adresată de Marius Ceteraş (antrenorul șahistului Mihnea Costachi), prin care acesta își arăta nemulțumirea privind alcătuirea clasamentelor în urma cărora au fost acordate premiile de la Gala Sportului, directorul DJST Alba, Adrian Păştină, a explicat în cadrul unei conferinţe de presă, modul în care au fost stabiliţi câştigătorii.

ELIT

Acesta a precizat că Mihnea Costachi a fost defavorizat tocmai de cei care trebuiau să-l susțină și să-l promoveze, deoarece Clubul la care acivează nu a transmis toate competițiile la care sportivul a participat.

În judeţ, sportul e foarte dezvoltat şi împreună cu conducerea Consiliului Judeţean Alba am considerat că trebuie să premiem performanţele sportivilor pe fiecare ramură sportivă. În ceea ce-l priveşte pe Mihnea Costachi, îl informez pe Marius Ceteraş, antrenorul său, că am primit o adresă de la Clubul sportiv „Universitatea” Alba Iulia, iar punctajul a fost stabilit în funcţie de compeţiile precizate în acest document. Nu noi am decis care e metodologia ce se aplică, ci ministerul!

adresa club universitateaMarius Ceteraş reclamă că ar mai fi fost 3 competiţii de şah la care a participat Mihnea Costachi, iar noi nu am ţinut seama de ele. Păi cum să facem asta dacă din adresa oficială a clubului acestea lipseau cu desăvârşire? Au fost referiri răutăcioase la adresa noastră, fără ca noi să avem vreo vină! Poate ar fi fost bine dacă în calitate de antrenor preocupat de cel pe care îl are în grijă, pe care îl instruieşte, Marius Ceteraş ar fi trimis şi el o adresă cu competiţiile la care a luat parte Mihnea Costachi, competiţii pe care le cunoştea cu siguranţă!

În ceea ce-i priveşte pe sportivii de powerlifting, ei având federaţia la noi în judeţ, au organizat mai multe concursuri, la care desigur că au luat parte. Astfel, ei au beneficiat de punctajul stabilit de minister şi au fost recompensaţi la Gala sportului. În Anuarul sportului, stabilit de Ministerul Tineretului şi Sportului, Clubul sportiv de powerlifting „Zamolxis” a fost al doilea club din ţară, iar asta e o performanţă deosebită!

În ceea ce-l priveşte pe Mihnea Costachi, el a fost premiat, a fost cel mai bun la categoria sa, şah! Noi nu am vrut să favorizăm sau să defavorizăm pe cineva, dar trebuie să aplicăm regulamentul impus de minister, iar antrenorul lui Mihnea Costachi cunoaşte cu siguranţă acest regulament! Sperăm ca, anul viitor, Mihnea Costachi să se claseze, la Gala sportului, printre primii 3 sportivi din judeţ sau, de ce nu, să fie cel mai bun sportiv al Albei!”, a spus Adrian Păştină, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

43 Comentarii

politruc 18 decembrie 2014 at 23:48

Deci Guvernul PSD stabileste reguli in asa fel incat sa premieze clasarea unui sportiv de pe ultimul loc, important este sa fie PSD-ist. Poate sportivii premiati care au in plamares ocuparea ultimului loc, o sa faca ca si seful guvernului si renunta la titluri !!!!!
Daca erai foarte bine intentionat trebuia sa raspunzi punctual la toate aspectele din articolul incriminat. Dar cum poti sa justifici ca majoritatea celor 9 sportivi s-au clasat in toate cazurile in care au fost si alti concurenti, pe ULTIMUL LOC! dar au fost „pontati” asa cum va pricepeti voi sa numarati voturile …. Mai bine taci si fa ce stii, nicidecum comentarii si clasamente legate sport unde nu ai nicio pregatire sau vreun rezultat.

Marius Ceteras 18 decembrie 2014 at 23:55

Domnule Adrian Pastina,

Atata timp cat dumneavoastra si institutia pe care o conduceti considerati ca sa fii cvadruplu ultim clasat la un campionat mondial de juniori valoreaza mai mult decat toate performantele obtinute de Mihnea Costachi in 2014, ma indoiesc ca elevul meu ar putea accede vreodata in Top 10 al DJTS Alba. Cred ca nici chiar Simona Halep nu ar fi capabila sa faca acest lucru.

Dumneavoastra chiar nu intelegeti cat de aberant este modul in care ati alcatuit acel clasament? Cred ca veti intra in Cartea Recordurilor ca fiind directorul primei institutii sportive care intr-un astfel de clasament anual introduce un sportiv care nu a intrecut pe nimeni intr-o competitie de-a lungul anului!!! Una dintre sportivele incluse de dumneavoastra in Top 10 s-a clasat in anul 2014 pe locul 1 doar in competitii in care a concurat de una singura, in cele in care au fost 2 participante s-a clasat pe locul 2, iar in cele in care au fost 3 participante s-a clasat pe locul 3. N-a invins pe nimeni in 2014, dar este considerata ca o mare performera de catre DJTS Alba. Credeti ca meritati felicitari pentru o asemenea „performanta”?

Marius Ceteras

ion 19 decembrie 2014 at 22:05

mincinos mai poti fii! minciuna prin omisiune este sportul tau! chiar anul trecut sahistii clubului tau – CSU – au luat locul doi in clasamentul pe care-l critici la sportul sah prin corespondenta (deschisa) 🙂 auzi acolo, sport prin corespondenta! ati lipit timbre pe scrisori si ati castigat medalii sportive. faceti concurenta postei nu sportului. cat de ridicoli sunteti sa tot ii dati inainte cu sportul…

Ghita 21 decembrie 2014 at 12:10

Observ Domnule Ceteras, ca acesti “comentatori”, Andrei si Pastina, cred in “cultura pumnului”, adica cred ca “prostul in bata”, si nu mas mira sa fie urmasii sau chiar participantii la manifestatia din 1990 antiintelectuali, cu lozinca “Noi muncim, nu gandim”! Deci daca nu sunt “umflati” de steroizi, pentru ei, ala, nu-i sportiv! Asa ca nu ma mira nici “atasamentul” lor neconditionat la PSD, buni “lipitori de afise electorale”, si mai ales la “convins”, lumea sa voteze un anumit partid!

Cristi M 19 decembrie 2014 at 0:20

Marius Ceteras nu mai latra atat, nu pricepi ca cei de la clubul la care e legitimat Mihnea nu a raportat competitiile? E f simplu?

Marius Ceteras 19 decembrie 2014 at 0:38

Este adevarat ca clubul a transmis doar partial rezultatele, eroare pe care eu consider ca am corectat-o intr-o discutie telefonica avuta cu domnul Dan Susa de la DJTS Alba si in care i-am transmis ca a fost omis locul 2 ocupat la Campionatul National de seniori la sah rapid.

Nu e nicio problema, ne asumam greselile care ne apartin. Chiar si asa CSU Alba Iulia a transmis urmatoarele rezultate: locul 3 la Campionatele Mondiale de juniori si 3 locuri 1 la Campionatele Nationale de juniori. Consideri si tu, la fel ca si Adrian Pastina ca sa fii cvadruplu ultim clasat la un campionat mondial de juniori valoreaza mai mult decat aceste rezultate?

ion 19 decembrie 2014 at 1:33

ceterasule aproape toti constata ca te-ai bagat in rahat si acum tu nu mai stii cum sa iesi decat improscand cu rahat tot ce e in preajma ta

Marius Ceteras 19 decembrie 2014 at 6:07

Ce sa-ti spun, ai venit tu postacul anonim care nici macar nu ai curajul sa semnezi cu propriul nume (sau iti e rusine sa o faci?) si tragi concluzia „aproape toti constata ca …” . Cine sunt acei „aproape toti”? Tu si celelalte pseudonime in spatele carora te ascunzi? 🙂

Tot astept sa-mi raspunzi la o intrebare simpla, dar vad ca eviti: e o performanta sa fii cvadruplu ultim clasat la o competitie?

pac pac 19 decembrie 2014 at 8:33

Doar Medalia de bronz la un campionat mondial valoreaza cat performantele celorlalti!

Nicusor 19 decembrie 2014 at 8:42

Daca 3 locuri unu obtinute sunt mai SLAB COTATE decat 3 ultimul loc posibil atunci comentariile sunt de prisos
Copilul asta Pastina habar nu are de nimic … inca unul pus de PSD la o deconcentrata .. asa sa fie unul de-al nostru

Mandru ca sunt pe ultimul loc 19 decembrie 2014 at 9:01

Dupa Pastina 3 clasari pe ultimul loc (60 puncte) sunt mai bune si decat o medalie de bronz la mondiale (50 puncte) . Nu-i de mirare ca a pierdut Ponta alegerile cu asa „soldati” in teritoriu. :-))

Simona 19 decembrie 2014 at 9:06

Domnule asa-zis director al DJST Alba , de ce nu postati si cum s-au calculat punctajele pentru sportivii din top 10 pentru performantele lor? Dumneata nu intelegi ca nu e posibil sa dai 20 puncte pt. locul 5 din 5 participanti (sau ultimul) si 5 puncte pt. locul 1? Ati acordat puncte cum ati avut chef. Asta trebuie sa pricepeti, daca aveti capacitatea de a pricepe. Dar se pare ca nu… Mai bine plecati din functia pe care o detineti, pentru ca nu aveti nici un rol acolo. Mai mult stricati.

gogu si marin 19 decembrie 2014 at 9:33

Acest tovaras ce conduce sportul albaiulean a facut ceva sport la viata lui,stie ce-i ala podium,a luat vreo medalie la vreun campionat judetean?…un neica nimeni,un politruc ca multi altii care, fara ajutor, nu pot sa treaca strada.

S 19 decembrie 2014 at 11:30

Eu cred ca ii o problema care trebuie sa o rezolve DNA, ca a obtinut pentru altii prin fals acest Pastina, avantaje morale si financiare! Dar tare ma tem ca acest lucru nu se va intampla, intrucat am vazut cun stie „sa instrumenteze dosare” fostul sef DICOT Alba, Muresan!

ioan 19 decembrie 2014 at 12:22

d’le director, te tot faci ca nu intelegi sau chiar nu intelegi ?! analizeaza fondul problemei si nu forma unei comunicari. iti propun sa facem amandoi o federatie, te las sa alegi, ne intrecem intre noi, 365 de zile in anul ce vine, te las sa castigi zilnic fiecare intrecere, omologhezi competitiile cu dou candidati, stii tu cum, si vei deveni cel mai tare ! 🙂
dupa e simplu, ne vanturi pe sub ochi medaliile tale si baremele mts. ce zici ?!
lasa-ne, lasa-ne ….

ceterasul 19 decembrie 2014 at 14:58

bre sa mor eu,astia cred ca baremurile MTS,sant asa ca mismasurile lor de la cj si primarie,n-are rost sa mai vorbim.

Dumitru 19 decembrie 2014 at 13:27

Cat de „nebun” sa fii ca sa uiti sa trimiti rezultatele complete de la competitiile de sah si pe urma sa acuzi pe toata lumea de incompetenta? :))))) Bai astia de la sah poate data viitoare o sa trimiteti rezultatele complete si o sa prindeti podiumul… =)))))

Andrei 19 decembrie 2014 at 13:54

Observ ca Ceteras in frunte cu gloata sa de imbecili formuleaza in mare masura doar aberatii, bai ticalosilor unde naiba vedeti voi ca cei 9 sportivi de la powerlifting s-au calsat pe ultimul loc cand au fost concurenti? Voi ori sunteti „nebuni” ori sunteti rau intentionati. O dati atata ca performantele micului sahist sunt mai valoroase, a castigat o medalie de bronz la copii sub 14 ani si in tara e facut varza de copii mai mari de 14 ani. Mare performanta a facut si asta cu sahul vietii. Uitati-va mai atenti si o sa vedeti ca la competitile interne, sportiva de pe primul loc chiar si-a batut adversarele. Cat despre campionatul mondial, ea a participat fara echipament specific de Powerlifting (un handicap enorm din start), de aceea s-a clasat in urma celorlalte sportive. Daca ar fi avut 1000 de euro sa-si procure echipament ar fi castigat cel putin o medalie de argint. Dar dupa voi, ea si ceilalti sportivi de la Powerlifting merita omorati pentru ca s-au nascut si au iesit in fata copchilului care se joaca toata ziua cu nebunii. Inca ceva clasamentul nu s-a intocmit pe baza unui singur concurs. Ceteras din functia ta de prim-vicepresedinte la consiliul judetean sau ce functie ai tu pe acolo de mare om politic ai tras o gramada de sfori ca sa primeasca numeroase finantari clubul tau de sah asa ca nu te mai simti discriminat ca nu ati primit la gala sportului 5 milioane cand tu storci de la bugetul de stat mult mai multi bani.

Marius Ceteras 19 decembrie 2014 at 15:04

Cui sa trimit rezultatele, daca nu mi le-a solicitat nimeni? Pana acum, in fiecare an DJTS Alba mi-a cerut sa trimit rezultatele de la sah si le-am trimis. In acest an nu mi-a cerut nimeni de la DJTS Alba niciun rezultat. La un moment dat, vazand ca nu ma contacteaza nimeni, chiar am inceput sa ma gandesc ca pe cei de la Directia Judeteana de Tineret si Sport Alba a inceput sa ii intereseze activitatea sportiva, ca urmaresc competitiile sportive si ca au deja rezultatele fiindca au aparut in presa locala si pe site-ul F.R.Sah. Asa cum eu am gasit pe internet toate rezultatele de la powerlifting, la fel puteau si ei sa le gaseasca pe cele de la toate sporturile. Ce era sa fac, sa trimit rezultatele la DJTS in conditiile in care nu mi le-a cerut nimeni, iar joi dimineata nici nu se stia daca si cand se organizeaza Gala Sporturilor?

Oricum si daca responsabilul CSU Alba Iulia contactat de DJTS Alba ar fi trimis toate rezultatele, toate performantele lui Mihnea Costachi tot nu ar fi fost suficiente pentru a prinde un loc in primii 10 fiindca locul 2 in Campionatul National de seniori valoreaza pentru DJTS Alba 12 puncte, deci ar fi cumulat 97 de puncte. Poate daca primea inca cateva puncte pentru participarea la Campionatul European pe echipe, trecea de 100 de puncte, asa cat sa compenseze “performanta” de a fi cvadruplu ultim clasat la CM de juniori, care face fix 100 de puncte in calculul DJTS. Asta-i viata, cand pentru DJTS Alba e mai important sa fii ultimul clasat si sa nu invingi pe nimeni in tot anul 2014, decat sa fii primul clasat, sansele sa fii in Top 10 sunt reduse.

Trebuie cunoscut un lucru: implicarea DJTS Alba in sahul din judetul Alba este zero absolut. Pe tot parcursul anului 2014, dupa niciuna dintre performantele lui Mihnea Costachi sau a celorlalti sahisti albaiulieni nu am primit nici macar un telefon sau un email de felicitare din partea vreunui angajat al DJTS. Sa spuna macar cineva, bravo mai baieti, bafta in continuare! Nimic, absolut nimic! De fapt nu am primit niciun telefon de la DJTS Alba in 2014 legat de niciun subiect. Cred ca pur si simplu nu prezentam vreun interes pentru DJTS Alba. Poate alte sporturi sa ii intereseze mai mult pe cei de la DJTS Alba, desi ma cam indoiesc. Intr-un fel e logic sa nu te intereseze sportul daca nu iti place, mai ilogic e sa fii in fruntea unei institutii care coordoneaza activitatea sportiva din judet, daca nu ai nicio treaba cu sportul.

gheorghe 19 decembrie 2014 at 15:10

de baietasul asta Pastina,nu o sa mai auziti,cand tatal lui nu o sa mai fie,el impreuna cu tov. subprefect (fost copiator xerox pe vremea lu nea Nicu) au hoatarat sa ii dea odraslei, functia de director,un neica nimeni,a ajuns sa conduca judetul pe linie de sport.Comunistii ne conduc si mai nou odraslele lor.

Simona 19 decembrie 2014 at 15:31

Comentariul lui Andrei mi se pare cel putin indecent. Limbajul spune multe despre persoana lui.
Asemenea jigniri nu ar trebui publicate.
In nota de mai jos scrie ca nu aveti voie sa folositi jigniri,atacuri la persoana etc.
Nu vi se pare ca acestea sunt jigniri? Cred ca asemenea comentarii au scapat prea usor de stergere sau blocarea IP-ului folosit.

jocul minții 19 decembrie 2014 at 15:44

@gogu și marin … caută pe google,să vezi cine este acest neica care conduce sportul albaiulian și vei vedea câte cunoștințe are în materie de sport. Mulți văd, puțini pricep !!!

șocul minții 19 decembrie 2014 at 16:59

Poate ne zici tu ce ai gasit pe google. Eu n-am gasit nimic altceva decat materialele din unirea si alba24. Si pe linkedin am gasit faptul ca a fost ”Sef serviciu constructii la SC CUGIREANA SA”. ”Mare” specialist in sport domnul asta! La fel de specialist ca Shrek pus director la Electrica tot de PSD.

gogu si marin 20 decembrie 2014 at 15:45

@jocul mintii-…ai dreptate,acest tovaras are multe „cunostinte”,l-am gasit pe gugal si-n almanahe.!Pa!

@andrei si pastina 19 decembrie 2014 at 21:06

Domnul Pastina tocma dvs. afirmati foarte corect ca Mihnea a participat la competii sportive , iar cei de pa powerlifting si-au organizat ei „concursuri” la care au participat , de obicei doar ei, fara a fi o competitie asa cum se practica in sportul de performanta. In putinele cazuri in care au participat intr-adevar la o COMPETITIE s-au clasat pe ultimul loc, dar pentru dvs. a fost super performanta. Deci zicala „gura prostului adevar graieste” se confirma din nou.
Stim ca te-a facut PSD-ul director fara a avea nicio competenta in domeniu si ti-e greu sa intelegi ca sportul este apolitic , dar din minim respect pentru sportivi, lasa afisele cu PSD doar pentru campania electorala!!!!!!!!!!!!!!!

ion 19 decembrie 2014 at 21:15

campania basistilor izvorata din frustrare si avand ca scop minciuna , justificarea unor lucruri ciudate din trecut si dezinformarea pentru prezent da roade se pare. tocmai s-au mai aprobat azi de consiliu niste bani!

Marius Ceteras 19 decembrie 2014 at 23:08

@Andrei

Daca citeai cu atentie scrisoarea mea deschisa adresata directorului DJTS Alba vedeai ca am mentionat si rezultatele interne ale sportivei clasata pe locul 1 in ierarhia DJTS Alba:
1) Intr-un campionat national/judetean la care au participat 2 sportive, ea si o sportiva din Mihalt si-a surclasat adversara obtinand astfel 3 medalii de aur si 33 puncte DJTS.
2) Intr-un campionat national la care au participat 4 sportive, toate junioare, s-a clasat prima, obtinand pentru aceasta performanta 9 medalii de aur si 3 medalii de argint, precum si 123 puncte din partea DJTS

Sportiva care n-a intrecut pe nimeni in 2014 a fost plasata de Pastina & Co pe locul 4 in ierarhia DJTS, cu o pozitie in fata Olimpiei Olariu, care a obtinut titlul mondial de junioare tot la powerlifting. O dovada in plus pentru cat de bine se pricep la sport Pastina & Co.

Legat de numeroasele finantari primite de sahistii albaiulieni de la autoritatile locale, pot sa iti spun ca in perioada 2013-2014 ele s-au ridicat la suma de 6000 lei acordata de Consiliul Local Alba Iulia in aprilie 2013. In plus astazi, Consiliul Local Alba Iulia a aprobat premierea lui George Ileana, medaliat cu aur la Campionatul Mondial Scolar din Brazilia (la categoria lui de varsta au participat 77 de copii) si Mihnea Costachi, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori din Africa de Sud (la categoria lui de varsta au fost 99 de participant), fiecare cu cate 1000 lei. Deci astea au fost finantarile din bani publici pentru sahul albaiulian in 2 ani de zile. Speram sa fie mai mari pe viitor, deoarece acesti copii si multi alti copii albaiulieni pasionati de sah, chiar merita acest sprijin.

ion 19 decembrie 2014 at 23:39

aveti la nivel politic o anvergura mult mai mare dacat municipiul Alba Iulia asa ca mai ziceti si de consiliul judetean si de alte consilii locale din judetul alba. sa-i incurajam pe baieti. eu oricum sunt fan sah ca sport de performanta. nu trebuie sa ma convingeti de superioritatea clara a acestei ramuri de sport. de altefel, se spune ca multi din astia de la powerlifting se apuca de sah prin corespondenta si asta pentru ca nu au bani sa-si cumpere piese si tabla si au aflat ce premii frumoase pot lua la sah, ca sport. s-au luminat toti si, mai nou, sustin ca bicepsul lucreaza mai bine cand muti nebunul decat atunci cand faci tractiuni la bara. i-ati demobilizat pe toti sa se mai atinga de halterele alea de la care oricum faceau bataturi la creier! 🙂

Marius Ceteras 20 decembrie 2014 at 0:07

Consiliul Judetean Alba a alocat 15000 lei pentru sah in 2014, insa nu ca bani acordati unor sahisti albaiulieni, ci ca fond de premiere pentru festivalul „Open Sah Alba”, la care au participat sportive din toata tara si din Serbia si care a cuprins 10 turnee de sah rapid, urmate de un turneu final.

In rest, din cate stiu eu, au mai fost alocati bani pentru sah de catre Consiliul Local Cugir, pentru sprijinirea activitatii sectiei de sah din cadrul CSO Cugir si de catre Consiliul Local Sebes pentru organizarea unor turnee in Sebes. Cu niciuna dintre aceste doua finantari nu am vreo legatura, ele venind ca urmarea a solicitarii sprijinului de catre sahisti din Cugir, respectiv Sebes.

Deci nu au fost chiar atat de multi bani alocati pentru sah cat isi inchipuie unii, in general cheltuielile de participare la turnee fiind asigurate din surse proprii sau din sponsorizari.

Chiar si Mihnea Costachi a trebuit sa-si plateasca din surse proprii cheltuielile de transport la Campionatul Mondial de juniori din Africa de Sus, circa 1000 euro. Ulterior F.R.Sah a decontat aceste cheltuieli, deoarece Mihnea s-a clasat in primii 10 (pe locul 3). Daca termina competitia sub locul 10 din cei 99 de participanti, nu i s-ar fi decontat de catre federatia de sah transportul. Cazarea si masa la acel campionat mondial au fost asigurate gratuit de organizatori.

ion 20 decembrie 2014 at 0:26

felicitari pentru rezultatele lui Mihnea. nu ai inteles inca ca nu are nimeni nimic cu Mihnea Costachi sau cu alti practicanti de sah ci cu modul in care tu i inteles sa ataci fetele sau baietii (multi dintre ei copii) de la powerlifting? Cum ar fi fost sa atace astia de la powerlifting fetele de la sah. crezi ca practicantii de powerlifting nu stiu sa citeasca? probabil inca nu stiu sa scrie dar sa citeasca stiu de mult. sfatul meu este sa iesi onorabil din acest conflict pe care l-ai deschis impotriva a multor oameni si nu impotriva lui pastina (asa cum pare pentru cei care nu stiu sa citeasca), personaj pe care nici powerliftierii nu-l apreciaza in nici un fel.

ion 20 decembrie 2014 at 0:38

Marius, tie chiar iti place ce se intampla in sportul din judet in ultimii foarte multi ani? iti convine ca astia au resusit sa puna oameni pasionati sa se lupte intre ei si sa se rada din spatele monitoarelor?

Marius Ceteras 20 decembrie 2014 at 0:59

Nu imi place. Cei care ar trebui sa se ocupe cel mai mult de sport (DJTS Alba) se ocupa cel mai putin si din ce in ce mai putin, iar acest lucru nu are cum sa nu aiba efecte negative asupra sportului judetean.

Daca sugerezi ca eu ma lupt cu cei pasionati de powerlifting, te inseli. Nu pot insa sa accept ca unele non-performante sau chiar contra-performante obtinute la powerlifting sau orice alt sport sa ne fie prezentate ca fiind mari performante. Chiar prosti nu cred ca suntem toti sa inghitim astfel de gogosi cum fac cei de la MTS. Performanta in sport presupune si concurenta. Cu cat concurenta e mai acerba, cu atat performanta e mai mare. Nu poti fi performer in competitii sportive cand nu intreci pe nimeni.

Daca vrei o parere personala, in Alba Iulia cel putin, eu cred ca ar trebui sustinute in primul rand sporturile care atrag foarte multi copii si aici pe primele locuri as plasa inotul si fotbalul juvenil, abia apoi sahul.

marsh ma 20 decembrie 2014 at 2:01

Pesedei de 2 lei.

Andrei 20 decembrie 2014 at 12:47

Domnule Cetreas afirmati ca nu aveti absolut nicio treaba cu cei pasionati de powerlifting, dar criticati constant sportul si sportivii. Intradevar o fata de 16 ani care face impins din culcat cu 100 de kg e contra-performanta. Dumneavoastra puteti manipula 100 de kg?

Marius Ceteras 20 decembrie 2014 at 16:28

In sportul de performanta trebuie sa fii mai bun decat sportivii cu care te intreci la competitii, nu decat unii care n-au nicio treaba cu sportul pentru care tu te antrenezi.

Ca sportiv, sa fii ultimul in competitiile sportive in care participi, nu poate fi o performanta oricum ai lua-o.

Ghita 21 decembrie 2014 at 18:40

„Tot respectul”, pentru „powerliftung”, sport care intradevar „fortifica organismul”, ca si halterele” De fapt stilul impins, a si fost scos afara din haltere, dar a fost preluat de powerlifting, ca era „foarte sanatos”! Si ma uit la fostii halterofili de performanta, la unul dintre elevii lui Negreanu, la Boca Gligor, care a avut noroc ca a emigrat in Spania, ca in Romania era de mult mort, are cel putin 2 operatii de inima, una cel putin pe cord deschis, si asta si cu ajutorul „credintei”, fiind un crestin ortodox practicant care tine toate posturile! Greutati si buruieni, i-a dat inimii, de „greutati are parte”!

nedumeritul 21 decembrie 2014 at 19:26

ghita nu inteleg pe ce parte joci dar cred ca nu-ti dai seama ce faci,odata sa le luam pe rand:impinsul de la haltere era vertical,cu pus la piept deci nu exista in powerlifting asa ceva iar legat de Boca Gligor IAR NU AI DREPTATE,daca vrei ne intalnim si iti dau numarul de telefon,sa afli adevarul.in rest vad ca vrei sa faci un deserviciu sportului cu greutati,dar nu cunosc motivul.

ion 21 decembrie 2014 at 19:05

ghita esti total in afara subiectului. la sport nu e ca la manele. dar oricum e clar ca nu esti nici sustinator al jocului de sah si nici un sustinator al sportului atunci cand pomenesti de afectiuni cardio-vasculare…chiar in aceasta perioada…

nostradamus 21 decembrie 2014 at 21:14

ghita ce mizerabil poti fi impreuna cu cei pe care le tii parte ai sportului mintii asa zis dar nu al sufletului!te folosesti de drama unei familii ca sa improsti cu noroi un sport.Am vorbit acum cateva minute cu BOCA GLIGOR pe care l-ai amintit in comentariu.a facut intradevar operatie pe cord deschis cum ai zis,dar ai uitat …………….(LAS PE ALTII SA TE NUMESCA CUM ESTI)sa spui ca in urma cu cateva zile I- A MURIT FATA BOLNAVA DE CANCER INTR-UN SPITAL DIN GERMANIA dar nu ai uitat sa zici ca a facut haltere acum 30 (treizeci de ani)si de aceea s-a imbolnavit.UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE……………………………………..AR TREBUI SA FIE DESTUL!!!

Ghita 23 decembrie 2014 at 11:45

Domnule Presedinte al Federatiei Romane de Pawerlifting, am fost informat ca l-ati sunat pe Boca Grigore, explicandu-i in „stilul Domniei Voastre, propiu”, ca cineva il critica pe el si pe fica lui moarta, pe forum! Vreau sa fac niste precizari, si poate ca nu sunt diplomat, si recunosc acest lucru, ca dupa cate stiu eu, „diplomatia ii arta de a te simtii bine, in compania prostilor”! Nu am facut nici o referire la Adela, fica cea mare a lui Boca, care a murit de cancer de plamani, intr-un spital din Germania, Dumnezeu sa o ierte, ca a fost tanara la 39 de ani, si pe Adela eu am cunoscut-o doar ocazional, si de fapt ea nu are nimic, cu „jocul de-a greutatile”! Nici eu nu am nimic cu sahul, ca nu am mai jucat o partida de sah, de vreo 20 de ani, si NU am nimic, nici cu Domnul Ceteras, care „find major, vaccinat, si cerebral”, consider ca isi poate vedea singur de probleme!
Nu am nimic nici cu halterele, si nici cu „puiul lor” nascut si adoptat la Alba-Iulia, „Powerlifting”! Nici nu asi avea succes in practicarea lui, datorita comformatie fizice, la haltere si powerlifting, trebuie oameni de tip „Neardental”, cu schelet osos masiv, cu musculatura dezvoltata, si cu frunte „lata de 2 degete”, ce nu ma caracterizeaza, am oasele mai subtiri, dar am o „frunte lata si bombata”! „Sportul”, preferat al meu ii „LOGICA”, logica rece si taioasa, care a deranjat pe multi, inclusin in sferele puterii! Incerc totusi sa ma cobor la nivelul Domniei Voastre, pentru a ma face inteles! Ce ma deranjat a fost „marlania”, Domnului Pastina, care si-a prezentat-o, cu un tupeu dus la nesimtire! Dupa cate stiu eu, Mircea Geoana, pe cand era Presedinte PSD, a dizolvat Conducerea PSD Alba, in frunte cu Darzu, numind o conducere interimara, iar la Conferinta Exceptionala de Alegeri, „cu nabadai”, pe care a organizat-o in 48 de ore, un rol important a vut si „sportivii de powerlifting”, in „a convinge opozantii sa se retraga”. Desigur ca acest lucru, trebuia „premiat”, iar daca o facea din „fondurile partidului”, nu na deranja, dar daca le-a facut din fonduri publice ma deranjeaza, ca nu poti platii un serviciu particular cu bani publici! Sunt sigur, ca si Darzu „apreciaza”sportivi, asa cum apreciezi „un animal de casa”, nu cauti ca el sa te inteleaga, Darzu trebuie sa-i inteleaga, ca de fapt el ii „creierul” si de fapt le cere doar supunere neconditionata! Referitor la Boca Grigore, vreau sa mentionez ca el datotita docilitatii lui, asemanatoare „soldatului Svek”, a fost „cobaiul” pe care il folosea doctorul Negreanu, in aplicarea „noilor metode de antrenament”, de influenta rusa, ca rusi au fost celebrii in haltere, si asta pana cand a fugit in SUA! Pe vremea aia, steroizii, se puteau cumpara din farmacii! desigur ca si in haltere ca si in Powerlifting exista „strategii”, dar ele sunt cu atat mai primitive, cu cat sportul ii mai primitiv. Rusi aveau o strategie „traznet”, scoteau sportivilor inainte de cantarire vreo 3 l de sange, ca sa le scada greutatea, si sa poata concura la o categorie mai joasa, si apoi le facea transfuzia, ca sa poata concura! De fapt rusii au fost celebrii si in sah, si amintesc pe Karpov si Kasparov, dar niciodata nu am auzit, ca haterofilii rusi, sa conteste calitatea de sportivi, ai sahistilor, cu ai facut-o Domnia Ta! De fapt Domnia Ta ca si Pastina, tii cu dintii de post, de serviciu, si nu te intereseaza sportivii, decat performantele, ca antrenorii, fortau si forteaza la antrenamente „limitele fizice” a sportivilor, ca sa aibe succes imediat, si apoi ii plafoneaza pe sportivi efortul depus. Daca Il CUNOASTETI PE BOCA, ATUNCI SIGUR CA IL CUNOASTETI SI PE POLITISTUL, SAU POATE FOSTUL POLITIST CIOFLICA MIRCEA, CA ARE APROAPE 60 DE ANI, SI POSIBIL SA SE FII PENSIONAT, si sa-l intrebati, de ce a renuntat brusc la haltere, tocmai cand se afla in plina accensiune, si a casticat titlul de Vice Campion National! Cat despre Boca, „experimentele” la care a fost supus, i-a adus in prima faza, „un ulcer de toata frumusetea”, ca nu sunt compatibile buruienile de post cu jocul de-a greutatile”, un preinfarct in Romania, un infarct in Spania, vreo cateva operatii de largire a arterelor, si in final o „operatie pe cord deschis”! Desigur ca si el avea o metoda propie de tratament, nu lua „sevastatina” prescrisa de medic, ci manca in schimb usturoi, ca ii putea-i lua urma, la 50 m, fara caine politist, si numai dupa miros! In speranta ca am fost inteles, si ca Ziarul Unirea nu mi-a cenzurat postarea, va multumesc pentru atentia acordata, si im cer scuze, pentru timpul pirdut in citirea acestei postari!

marginean 23 decembrie 2014 at 23:24

vezi ca poate te cauta rusii pentruce ai scris

ion 21 decembrie 2014 at 21:25

am marea speranta si asteptare ca „ghita” nu este un soldat de-al lui „ceteras” pentru ca in acest fel ajungem la alte lucruri!!! cine stie??? totusi nu sunt inca sigur ca nu e…

Cristina 21 decembrie 2014 at 22:51

Pacat ca Directia Judeteana de Sport a uitat ca exista in Alba Iulia si campioni la tenisul de camp. Anul acesta Manu David de la Tenis Club Sun a fost vicecampion la categoria de 10 ani. S-au scris multe despre el dar nici un cuvant de lauda la aceasta gala. Oare de ce? (nu vorbesc de finantari sau premii, vorbesc doar de a recunoaste tinerii sportivi cu rezultate exceptionale care aduc judetului premii importante)

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...