Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR Centru: În 25 noiembrie, ultima reuniune de lucru din 2015 a președinților consiliilor județene și primarilor desemnați să coordoneze dezvoltarea regională, la Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

adrÎn 25 noiembrie 2015, vor participa la Sibiu factorii de decizie ai Regiunii Centru, respectiv președinții celor șase consilii județene din regiune, primarii municipiilor reședință de județ, dar și reprezentanții orașelor și comunelor din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Stadiul și absorbția proiectelor implementate prin POR 2007-2013, viitoarele fonduri alocate prin POR 2014-2020, precum și alte proiecte în care este partener ADR Centru, inclusiv propunerile de activități pentru anul 2016, se vor discuta în cadrul acestei Ședințe a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, organizată de către ADR Centru.

Ca urmare a invitației lansate de Preşedintele CDR Centru, domnul Ioan Cindrea, miercuri, Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru se întrunește în Sala de Ședințe a Consiliului Județean Sibiu. Ordinea de zi a întâlnirii aduce în discuție 12 puncte ce cuprind proiecte de hotărâre privind atribuțiile ADR Centru în derularea proiectelor cu finanțare nerambursabilă derulate prin Programul Operațional Regional și resursele implicate, dar și participarea la proiecte internaționale și analize ale stadiului programelor operaționale implementate la nivel regional.

Una dintre principalele teme de discuție ale acestei ședințe o reprezintă atribuţiile preluate de ADR Centru în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, delegate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Dezvoltării Regionale. Autoritatea de Management a programului a stabilit drepturile şi obligaţiile părţilor care decurg din această delegare. Concluziile întâlnirilor naționale din cadrul Comitetelor de Monitorizare POR (CMPOR) care au avut loc recent pentru pe ambele programe, 2007-2013 și 2014-2020, dar și noutăți în privința lansării axelor pe viitorul program de finanțare nerambursabilă vor fi prezentate celor ce participă la această ședință. Se vor discuta de asemenea proiectele de infrastructură rutieră ce se vor finanța prin POR 2014-2020, luând în considerare și faptul că este prioritatea care se va lansa prima pentru depunerea proiecte.

”Dorim să încheiem programele POR și POSCCE 2007-2013, păstrându-ne locul printre cele mai bune regiuni din țară, remarcate prin rezultate, calitate și prin legătura strânsă cu beneficiarii de fonduri. Recent am organizat un amplu eveniment dedicat dezvoltării urbane inteligente, un domeniu ce prin POR 2014-2020 va avea alocat un buget de peste 50% din fondurile alocate din program la nivel regional. Vom prezenta elemente noi, cerințele solicitate de către Comisia Europeană, care, coroborate cu noutățile din cadrul CMPOR, vor susține autoritățile publice locale în pregătirea viitoarelor proiecte. Parteneriatele noi ale ADR Centru și implicarea în proiecte internaționale, pentru a dezvolta proiectele ce susțin dezvoltarea Regiunii Centru, dar și actiuni punctuale prin care păstrăm legătura, atât cu beneficiarii de fonduri, cât și cu cetățenii, sunt principalele activități pe care ne axăm pentru anul 2016”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Concluziile Conferinței internaționale ce a avut loc recent la Alba Iulia, dar și proiectele depuse în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 vor fi prezentate membrilor CDR prezenți.

Ședința CDR Centru va avea loc la Sala de Ședințe din cadrul Consiliului Județean Sibiu, municipiul Sibiu, Str. Gen. Gheorghe Magheru, nr. 14, miercuri 25.11.2015, începând cu ora 10.00. (C.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea