Rămâi conectat

Actualitate

ADR Centru face angajări! Sunt scoase la concurs 14 posturi – secretară, economist, jurist, expert IT. Vezi detaliile!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru anunță scoaterea la concurs in data de 5 aprilie 2013, orele 10:00, la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12, jud. Alba, a 14 posturi vacante in cadrul Organismului Intermediar POS CCE.

Persoanele interesate vor depune la sediul agentiei, pana la data de 3 aprilie, orele 14:00, dosarul de înscriere. Acesta trebuie să conțină: cerere de inscriere la concurs cu mentionarea postului pentru care se candideaza; Curriculum Vitae; copie act identitate; copii dupa actele de studii; cazier judiciar.

Posturi scoase la concurs:

Elit - Gustul Desăvârșit

1 post economist in cadrul Serviciului Contabilitate – Departament economic (perioada determinata 2 ani, cu posibilitate de prelungire)

1 post consilier juridic in cadrul Serviciului Juridic (perioada determinata 2 ani, cu posibilitate de prelungire)


1 post expert IT
in cadrul Serviciului IT/MIS (perioada determinata 2 ani, cu posibilitate de prelungire)


1 post secretara
(perioada determinata 2 ani, cu posibilitate de prelungire)

4 posturi de experti verificare financiara proiecte (perioada determinata 2 ani, cu posibilitate de prelungire)


6 posturi de experti evaluare, selectie, contractare/ monitorizare tehnica
(perioada determinata 1 an, cu posibilitate de prelungire)

Concursul va consta in urmatoarele probe:

-test de cunostinte din bibliografia mentionata;

-interviu;

-test privind cunostintele de operare pe calculator,

-test de limba engleza (dupa caz),

Relatii suplimentare despre concurs și bibliografie se pot obtine aici sau la numarul de telefon 0258 – 818 616.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Programele Casa Verde, Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023: Guvernul dublează fondurile pentru beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programele Casa Verde, Rabla Clasic şi Rabla Plus 2023: Guvernul dublează fondurile pentru beneficiari

Autoritățile române vor majora sumele de bani acordate pentru programele de mediu. Astfel fondurile vor fi dublate pentru Rabla Clasi, Rabla Plus și Casa Verde, program care include proiecte de instalare de panouri fotovoltaice.

Potrivit executivului, numărul beneficiarilor ar putea ajunge la 80.000. Ministrul de resort, Tánczos Barna, a anunţat că, mâine, vor fi lansate şi programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, ambele cu bugete majorate.

De asemenea, peste o lună, va începe şi un al treilea program – Rabla Local – care va fi derulat în parteneriat cu autorităţile locale. Acesta va elimina din trafic 100.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani care poluează semnificativ mediul:

Elit - Gustul Desăvârșit

Tánczos Barna a afirmat că 150 de mii de mijloace de transport poluante scoase din trafic pe perioada PNRR-ului. Ţinta poate fi atinsă prin programele Rabla Plus, Rabla Clasic şi Rabla Local, încă din anul 2023. Venim, de asemenea, cu două noutăţi finanţate, două programe noi finanţate din fondul de mediu, programul pentru dezvoltarea sistemelor de gestionare a deşeurilor.

Azi a demarat Programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Condiții și sumele de care pot beneficia cei care vor o mașină nouă

Începând din această dimineață persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

Persoanele juridice care doresc participarea în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus) vor putea accesa aplicația informatică pusă la dispoziție de AFM, începând de mâine, 23 martie 2023, doar pentru crearea conturilor de utilizator.

Conturile deja create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor AFM, rămân valabile și pot fi utilizate pentru înscrierea în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023.

”Am ajuns deja la a 19-a ediţie de derulare a Programului de stimulare a înoirii Parcului Auto național, Rabla Clasic fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale și la al 8-lea an de când acordăm subvenții pentru achiziționarea de autovehicule electrice în cadrul Programului Rabla Plus. Consider că aceste programe contribuie la dezvoltarea unui transport mai puțin poluant și la îmbunătățirea calității aerului în aglomerările urbane. Sumele acordate, precum și modificările ghidurilor de finanțare din acest an, sunt menite să încurajeze toate categoriile de beneficiari să-şi achiziţioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care oferă o alternativă mai ecologică, economică și convenabilă pentru transport, în special în contextul în care se dorește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a dependenței de combustibili fosili.”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Admitere la Academia SRI 2023: Specializarea „Psihologie” e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Admitere la Academia SRI 2023: Specializarea „Psihologie” e înlocuită din toamnă cu licența în „Operațiuni de intelligence”

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, componentă a Serviciului Român de Informații, cunoscută drept Academia SRI, a solicitat Ministerului Educației intrarea în lichidare a programului său de „Psihologie-informații” singura specializare de la Facultatea de Informații, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere de Ministerul Educației.

În locul specializării de mai sus, apare specializarea “Operațiuni de intelligence”, la care instituția va face înscrieri din anul universitar următor, conform site-ului acesteia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot pe site apare informația că „absolvenții acestei specializări sunt încadrați în Serviciul Român de Informații ca ofițeri operativi”.

Conform structurii instituţiilor de învăţământ superior de stat, cu domeniile de studii universitare de licenţă şi specializările/programele de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, propus spre adoptare de către Ministerul Educației, Academia SRI va avea două specializări, câte una la fiecare facultate, ambele cu câte 75 de locuri.

O altă noutate este apariția în nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare pentru anul universitar 2023-2024, a specializării “Științe aplicate în criminalistică” pe domeniul de licență/masterat/doctorat de „Științe aplicate”, domeniul fundamental „Matematică și științele naturii”. Domeniul detaliat este „Biochimie”.

Reamintim că de acum un an, SRI a lansat o campanie “la vedere” de recrutare a studenților din diverse domenii, de la universități de stat. Între altele, campania era salutată, atunci, de rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David, care aprecia că “e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”. Șeful SRI, Eduard Hellvig, avea, de altfel, să țină un discurs la deschiderea anului universitar actual, la UBB. Pentru anul universitar 2023-2024, SRI a solicitat aproape 100 de locuri în alte universități, preponderent în domeniul tehnic.

Revenind la proiectul de Hotărâre pus în dezbatere arată că 35 de specializări existente în cadrul universităților sunt propuse să intre în lichidare, urmând ca pentru acestea să nu se mai organizeze admitere începând din toamnă. Una din trei dintre specializările propuse spre lichidare e raportată de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

Propunerea de Hotărâre referitoare la “Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor / programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024” apare cu doar câteva luni înaintea sesiunilor de admitere la facultate. În acest sens, nota de fundamentare menționează, însă, că “având în vedere faptul că sesiunile de admitere la studii universitare de licență se organizează atât în iulie, cât și în septembrie 2022, menționăm că modificările propuse prin prezentul act normativ nu afectează cu nimic acest proces și nici principiul constituțional al neretroactivității, întrucât în acest proiect sunt reglementate doar acele programe care au fost evaluate de ARACIS ulterior apariției Hotărârii de Guvern nr. 433/2022 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor / programelor de studii universitare şi a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2023 – 2024 și pentru care capacitatea de școlarizare a crescut.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Pachetul de Paște 2023: Cât costă și ce conține coletul alimentar pentru românii nevoiași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pachetul de Paște 2023: Cât costă și ce conține coletul alimentar pentru românii nevoiași

Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene, a transmis că milioane de români vulnerabili vor beneficia luna viitoare de pachetul de Paște, precum și de ajutorul în alimente și mese calde în valoare de 250 de lei.

Conform datelor MIPE, în 2023, 2,4 milioane de persoane vor primi ajutoare financiare pentru alimente și mese calde, iar alți 1,18 milioane de beneficiari – pachete de 25 kg cu alimente, care vor conține „Zahăr, ulei, făină, mălai și multe altele, produse românești. O nouă tranșă de pachete cu alimente de 25 kg va ajunge zilele acestea în casele românilor vulnerabili. Mi-am rugat colegii să facă tot ce ține de ei pentru ca sprijinul să ajungă către cei 1,18 milioane de beneficiari înainte de Sărbătorile Pascale. Și au reușit”, a declarat Marcel Boloș.

Ajutoarele vin în Săptămâna Mare

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform ministrului Investițiilor, ajutoarele vor ajunge la beneficiar înainte de Paște.

„Ne-am propus ca cea de-a șasea tranșă a pachetelor alimentare destinate românilor vulnerabili, a căror distribuție a început, să ajungă la aproximativ 800.000 de beneficiari înainte de Paște. Lucrăm împreună cu autoritățile locale, astfel încât să ne asigurăm că sunt depuse toate eforturile pentru a nu exista sincope în procesul de distribuție către beneficiari. În acest sens, am făcut un apel către toți primarii să etapizeze distribuția alimentelor în așa fel încât să se evite cozile la preluarea pachetelor, respectându-se totodată calendarul pe care l-am propus. Pachetele conțin alimente de bază pe care toți românii trebuie să le aibă înainte de Sfintele Sărbători și este important ca acestea să le fie livrate la timp”, a explicat Marcel Boloș.

Ministrul a mai precizat că ajutorul pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei va intra pe carduri în Săptămâna Mare. „Totodată, avem în plan ca, în Săptămâna Mare, să încărcăm pe cardurile sociale o nouă tranșă din ajutorul de 250 lei pentru alimente și mese calde pentru toți cei 2,4 milioane de români beneficiari. Este un sprijin care va conta, cu siguranță, în această perioadă. Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher. Și pentru că vorbim despre produse în cea mai mare parte românești, vom ajuta în acest fel și producătorii naționali”, a precizat Boloș.
Cât costă pachetele de alimente date de Paște

„Dacă am cumpăra produsele din pachet de la raft ar costa 390 de lei. În total, valoarea pachetelor care ajung către români în această perioadă este de 50 de milioane de euro şi înseamnă 30 de tone de alimente”, a mai precizat ministrul Boloș.

Pachetele cu 25 de kilograme de alimente pentru Paşte conțin:

– făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

– mălai (4 pungi de 1 kg);

– paste făinoase (2 pungi de 400 g);

– ulei (4 sticle de 1 l);

– zahăr (2 pungi de 1 kg);

– orez (4 pungi de 1 kg);

– conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

– conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

– conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

– borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

– gem de fructe (1 borcan de 360 g);

– gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

„Vom continua să protejăm securitatea alimentară și în următorii ani, fie sub formă de pachet alimentar, fie sub formă de voucher, iar întâietate vor avea întotdeauna producătorii naționali”, a mai precizat ministrul Boloş, citat de romaniatv.net.

Sursa: infofinanciar.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare