Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

ADR Centru continuă, în 2015, promovarea Uniunii Europene, a fondurilor nerambursabile și a politicilor europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În 2015, Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru își continuă evenimentele și acțiunile de informare dedicate cetățenilor care vor să știe mai mult despre drepturile lor în calitate de cetățeni euro-peni, despre fondurile nerambursabile sau acțiunile prin care Uniunea Europeană susține dezvoltarea Regiunii Centru. Anul acesta o serie diversificată de activități sunt propuse cetățenilor din cele șase județele ale Regiunii Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Un cros, două concursuri cu premii pentru elevi sau cetățenii de orice vârstă din Regiunea Centru, ateliere practice de scriere a proiectelor, dar și alte seminarii cu informații privind fondurile nerambursabile, sunt activitățile propuse în 2015 de echipa Europe Direct Regiunea Centru.

EDIC Regiunea Centru  (1)ADR Centru, în calitate de structură gazdă a Centrului Europe Direct Regiunea Centru, a semnat deja grantul de finanțare pentru continuarea activităților dedicate informării tuturor cetățenilor de la nivelul Regiunii Centru, pentru anul 2015. La acțiunile de anul trecut am avut reacții bune din partea cetățenilor și mulți s-au mobilizat participând la evenimentele și concursurile desfășurate. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care anul acesta am adaptat mai bine evenimentele propuse pe cerințele cetățenilor, am propus o serie de evenimente interesante la care pot participa cât mai mulți cetățeni, dar am și completat echipa Europe Direct Regiunea Cen-tru. Acțiunile Europe Direct au o importantă componentă creativă, prin care completăm activitatea ADR Centru de coordonare a dezvoltării și de gestionare a fondurilor nerambursabile. Prin concursurile, materialele și eve-nimentele pe care le-am propus în acest an, vom încerca să subliniem tradițiile și identitatea culturală regională la nivel european, dar și să ne implicăm partenerii din Republica Moldova sau din alte țări, în contextul Anului European dedicat Dezvoltării”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Principalele activități, de a răspunde la solicitările de informații primite de la cetățenii Regiunii Centru și din alte regiuni, dar și de a îi informa mereu referitor la acțiunile întreprinse sau susținute de UE la nivel local sau regional, vor fi permanent asigurate de către echipa Centrului Europe Direct Regiunea Centru. Fiind un an în care se vor lansa o serie programe ce alocă fonduri nerambursabile pentru perioada 2014-2020, o parte din activitățile propuse în 2015 vor viza diseminarea acestor informații. Participarea la evenimente regionale și diseminarea informațiilor, prezentarea oportunităților existente pentru tinerii aflați la început de drum după finalizarea studiilor, dar și cum se poate scrie un proiect pentru accesarea fondurilor europene, vor fi temele atinse prin evenimentele propuse de echipa Europe Direct. Cu un grant în valoare de 20.000 euro, ADR Centru va continua în 2015 cu ediția a doua a ”Crosului Europei” ce se va desfășura în luna mai, vor fi organizate două concursuri dedicate atât jurnaliștilor, cât și tinerilor și cetățenilor din Regiunea Centru și se vor realiza materiale informative și promoționale utile.

Peste 1500 de persoane au participat pe parcursul anului 2014, la evenimentele organizate de către echipa Centrului Europe Direct din cadrul ADR Centru. Vă invităm astfel prin intermediul paginii de internet a Centrului (www.europedirect-adrcentru.ro) și prin intermediul rețelei de socializare Facebook să fiți alături de noi, să ne transmiteți întrebări și să participați și anul acesta la evenimentele Centrului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea