Rămâi conectat

Politică Administrație

ADR Centru atrage fonduri europene pentru Regiunea Centru

Publicat

în

 

 

Elit - Gustul Desăvârșit

                           INFORMAȚIE DE PRESĂ

Alba Iulia, 11.10.2018

ADR CENTRU – GESTIONEAZĂ FONDURI EUROPENE

PENTRU DEZVOLTAREA A ȘASE JUDEȚE PRIN PROGRAMUL REGIO 2014-2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională gestionează la nivel regional un buget de peste 828 milioane euro, fonduri europene nerambursabile, alocat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, la nivelul a șase județe din România, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Aceste fonduri sunt destinate unor proiecte de investiții pentru dezvoltarea Regiunii Centru, derulate de către primării, consilii județene, firme private sau universități din județele menționate.

Până în prezent, din 2014, pe acest program au fost lansate peste 30 apeluri de proiecte, depunându-se un număr de 1370 de proiecte pentru finanțare. Proiectele depuse au solicitat fonduri pentru investiții în proiecte de transfer tehnologic, dezvoltarea mediului de afaceri, scăderea emisiilor de carbon, restaurarea și regenerarea patrimoniu cultural, drumuri, dezvoltarea structurilor turistice din stațiuni, modernizarea serviciilor și locuințelor sociale, modernizarea unităților de educație, dar și în dezvoltarea orașelor și comunităților urbane. După evaluarea celor aproape 1 400 de proiecte de către experții ADR Centru, un număr de 474 de proiecte au fost aprobate spre finanțare și au semnat contractele până la 1 octombrie 2018. Cele mai multe dintre ele, respectiv 249 de contracte, alocă peste 162 milioane lei pentru dezvoltarea firmelor cu până la 9 angajați, alte 134 întreprinderi private primesc peste 395 milioane de lei pentru dezvoltarea lor și crearea de noi locuri de muncă. 43 de proiecte semnate de către primării și consilii județene au atras peste 230 milioane de lei pentru proiecte de reabilitare termică a clădirilor de spitale, școli, și alte edificii publice, un număr de 32 de obiective de patrimoniu turistic cultural, respectiv cetăți, biserici, muzee utilizează 206 milioane lei pentru reabilitarea acestora, iar 10 proiecte depuse de consiliile județene din regiune primesc 1,13 miliarde lei  pentru reabilitarea drumurilor județene.

Pentru a maximiza rata de succes a cererilor de finanțare depuse, dar și absorbția acestor fonduri disponibile, la fiecare lansare de apel de proiecte, ADR Centru organizează mai multe evenimente, discută punctual cu beneficiarii, evaluează cererile depuse, monitorizează implementarea proiectelor contactate, în calitate de Organism Intermediar pentru POR. În același timp, ca urmare a contactului permanent cu cei ce solicită fonduri sau cu cei ce deja au semnat contracte de finanțare, înaintăm Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care are calitatea de Autoritate de Management a POR, o serie de propuneri de îmbunătățire, de fluidizare sau simplificare venite din partea celor cu care lucrăm. Încercăm să răspundem cât mai rapid la solicitările pe care le primim, să anticipăm ce ar putea merge mai greu și să susținem beneficiarii de fonduri, pentru a păstra profesionalismul pe care l-am obținut deja în cei peste 15 ani de activitate anterioară în derularea de fonduri la nivelul celor șase județe. Scopul nostru este să atragem fondurile pentru dezvoltare în regiune deoarece asta înseamnă beneficii pentru cetățeni, noi locuri de muncă, atragerea de turiști, înseamnă siguranță socială și dezvoltare economică”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Toată activitatea ADR Centru este posibilă datorită muncii susținute depusă de echipa ce își are sediul principal la Alba Iulia, dar și în celelalte cinci județe din regiune. Prin proiectul semnat recent de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, cu titlul: „Sprijin acordat în perioada 01.01.2018 – 31.12.2019 pentru OI din cadrul ADR CENTRU în implementarea, monitorizarea, informarea şi comunicarea la nivel regional a POR 2014 – 2020, respectiv pentru închiderea POR 2007 – 2013”, cod MySMIS 121839, ce se derulează în perioada 01.01.2018 – 31.12.2019, această activitate de sprijin, consultanță și cooperare între Minister și beneficiarii din regiune continuă. Valoarea totală a acestui proiect, inclusiv finanțarea nerambursabilă, este de 39.629.777,75 lei, din care finanțarea nerambursabilă din bugetul național este de 50%, adică 19.814.888,87 lei.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă asigurarea sprijinului financiar necesar Organismului Intermediar din cadrul ADR Centru pentru realizarea activităților specifice atribuțiilor delegate prin Acordul-cadru de delegare a atribuțiilor privind implementarea POR 2014-2020. Proiectul va sprijini implementarea transparentă şi eficientă a POR, prin îndeplinirea corespunzătoare şi la timp a tuturor atribuțiilor delegate de către Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional către ADR Centru în calitate de Organism Intermediar.

Pentru a vedea situația contractelor semnate, a proiectelor depuse sau lista nominală a proiectelor ce se finanțează puteți accesa secțiunea Situația proiectelor din site-ul regional al programului, www.regio-adrcentru.ro.

 

ADR CENTRU Str. Decebal, 12, 510093, Alba Iulia, România

Tel.: 0258 – 818616 , 0258 – 815622,  Fax: 0258 – 818613

Internet: www.adrcentru.ro, e-mail: [email protected]

Investim in viitorul tău!

Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană  prin Fondul European de Dezvoltare Regională

www.inforegio.ro           I           facebook.com/inforegio.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Publicat

în

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Curtea Supremă a Statelor Unite a luat o măsura istorica de a anula hotărârea din 1973 cazul Roe vs. Wade, care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort.

Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA!

Curtea Suprema din SUA și-a corectat Decizia prin care a susținut timp de jumătate de secol avortul.
Mișcarea de apărare a vieții (pro-life) din SUA a obținut pana la urma o victorie istorică. După mai bine de 50 ani, iată ca decizia se muta de la Washington la popor.Prin urmare, fiecare stat, va decide in privința avortului. Probabil ca vor fi state unde avortul va fi interzis, iar in alte state avortul va fi permis!

Elit - Gustul Desăvârșit

Lupta nu se va incheia aici, sunt deja multe conflicte si nemultumiri, pareri pro si contra, dar Decizia Curții Supreme trebuie respectata!

Fostul vicepreședinte republican al Statelor Unite, Mike Pence, a salutat vineri decizia Curții Supreme de revocare a dreptului constituțional la avort. El a scris pe retelele de socializare urmatorul mesaj: „Prin lăsarea acestei probleme la latitudinea statelor și a oamenilor, Curtea Supremă a corectat o eroare istorică”
Apropo, stiati ca România se afla pe locul II in lume, și locul I in Europa, in ceea ce privește rata avorturilor, conform Institutului Allan Guttmacher? Doar Rusia ne intrece la numarul de avorturi… In fiecare zi se avorteaza 400 bebeluși, si aprox 100.000 / an.

Din 1958 pana in prezent in România au fost uciși prin avort peste 22 Milioane bebeluși.

O cifra uriasa, care pune in pericol viitorul tarii noastre.

Efectele au inceput sa se văda prin scăderea drastică a populației, iar peste câțiva ani, exista riscul ca sistemul de pensii sa se prăbușească. De asemenea ducem lipsa de forta de munca. Nu mai avem cine sa ne înlocuiască…

Cred ca a venit vremea sa discutam și in România despre aceasta problema și sa căutam soluții! Instituriile centrale, judetene si locale se pot apleca mai mult spre a sprijini FAMILIA.

In tara noastra avem un Minister al Familiei insa mare lucru nu s-a intamplat de la infiintarea acestui nou minister.

Iata cum procedeaza alte state, unde exista un Minister al Familiei:

-In Germania familiile se pot baza pe o gamă largă de beneficii de la stat. Acestea includ o alocație de stat consistenta pentru copii, precum și alte prestații legate de familie, cum ar fi alocația parentală, suplimentul pentru copii și alocația scutită de impozit pentru părinții singuri – care sunt legate de circumstanțe sau nevoi specifice. Deasemenea se acorda sprijin substantial pentru achizitionarea unei locuinte pentru tinerii casatoriti.
-În Finlanda se ocupă de bunăstarea socială, protecția copilului, asistența socială și servicii pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv servicii de interpret, servicii pentru persoanele în vârstă, servicii de sănătate, asistență medicală școlară și servicii pentru elevi, cu politici împotriva violenței domestice
-În Norvegia, cea mai mare parte a bugetului merge pe beneficiile (în bani) pentru familiile cu copii
Emigratia masiva, saracia extrema, si avorturile au adus Romania pe locul III in lume in ceea ce priveste declinul demografic (dupa Syria si Ucraina, tari implicate in razboi) Guvernul Romaniei trebuie sa investeasca urgent in masuri de sprijin pentru FAMILIE, daca ne dorim sa avem viitor!
Ciprian Bogdan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare