Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

ADR Centru a organizat, la Alba Iulia, Adunarea Generală a Directorilor generali ai ADR-urilor din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

*Asociația ROREG și-a stabilit noile obiective de lucru, pentru pregătirea absorbției fondurilor europene din perioada 2014-2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat, în perioada 1-2 aprilie 2015, în municipiul Alba Iulia, întâlnirea de lucru a conducerilor Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România. Această reuniune de lucru s-a desfășurat în contextul Anului European al Dezvoltării și a avut ca temă principală armonizarea activităților ADR-urilor din România, ținând cont de finalizarea implementării POR 2007-2013 și a POSCCE 2007-2013, dar și de pregătirea la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare pentru lansarea Programului Operațional Regional 2014-2020. În cadrul reuniunii de la Alba Iulia a fost aleasă și noua conducere a Asociației ROREG, a Agențiilor de Dezvoltare Regională din România.

Intalnire ADR -uriÎn cadrul acestui eveniment au fost dezbătute aspecte privind stadiul implementării Programelor Operaţionale care au finanțat proiecte în Regiunea Centru. De fapt, conducerile Agențiilor de Dezvoltare Regională din România au analizat situația de la nivelul fiecărei regiuni, atât pe programul REGIO, cât și al proiectelor finanțate prin POS CCE, în calitate de Organisme Intermediar de finanțare. Discuțiile au vizat și informații actualizate referitoare la implementarea proiectelor regionale în care fiecare ADR are calitatea de beneficiar. Cu partenerii din celelalte regiuni de dezvoltare au fost purtate discuții privind corelarea activităților de evaluare și selecție a proiectelor, a sistemului de implementare și monitorizare a proiectelor contractate, precum și despre metodele de comunicare. Participanții au dezbătut intens pregătirile fiecărui ADR pentru demararea POR 2014 – 2020. Aceste activități presupun pregătirea sistemului de accesare a fondurilor – a ghidurilor destinate solicitanților, a procedurilor de lucru și a resurselor necesare. Fondurile nerambursabile din cadrul POR 2014-2020 vor fi implementate pe baza unui nou Acord de delegare de atribuții, încheiat între MDRAP și fiecare ADR, care va include contracte de Asistență Tehnică și documente conexe. Important este faptul că directorii ADR-urilor din România au convenit să aibă o abordare unitară și comună asupra procedurilor și modalităților de abordare a noilor programe de finanțare din perioada 2014-2020.

Elit - Gustul Desăvârșit

A doua zi1Un aspect foarte important al întâlnirii noastre l-a reprezentat revigorarea și dezvoltarea activității ROREG. Am vorbit despre actualizarea documentelor constitutive ale Asociației și am ales noua conducere a acestui organism. Salut alegerea noii conduceri a Asociației și doresc să-i asigur pe colegii mei de întregul sprijin necesar pentru desfășurarea activității lor. Este foarte bine că ne-am coordonat punctele de ve-dere, deoarece obiectivul nostru comun îl constituie dezvoltarea activității de promovare a regiunilor și de atragere a noi investiții. Am vorbit și despre realizarea unor proiecte de interes comun și de cooperarea interregională, cu accent pe implementarea de proiecte bilaterale. După ce am dezbătut felul în care am implementat fiecare dintre noi programele POR 2007-2013 și POSCCE 2007-2013, am analizat problemele întâmpinate și am văzut fiecare ce soluții au fost adoptate, în așa fel încât să atingem rezultatele așteptate. Iar principalul rezultat al activității noastre îl constituie dezvoltarea regiunilor în care activăm, cu fonduri nerambursabile, pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Aveam nevoie de această întâlnire pentru a revitaliza activitatea Asociației ROREG și mă bucur că am fost cu toții invitații Regiunii Centru. Consider că trebuie să devenim o forță la nivel național, ținând cont de experiența pe care am dobândit-o în acești peste 16 ani de funcționare. Avem nevoie de coordonare și este necesară comunicarea către public a activităților pe care le desfășurăm. Din acest punct de vedere am decis să acționăm concentrat și să folosim judicios, fiecare Agenție, avantajele pe care le-am obținut prin multă muncă, dar și să optimizăm experiența celorlalți colegi. Vom încerca să facem lobby pentru a îmbunătăți procesul de dezvoltare regională și pentru a obține resurse cât mai importante pentru acest proces”, a declarat domnul Sorin Maxim, noul președinte al Asociației ROREG, directorul ADR Vest.

*Informații de Background

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională „ROREG” este un organism neguvernamental care își propune să acționeze activ pentru atragerea de investiții și dezvoltarea de proiecte, să asigure reprezentativitea în relația cu instituțiile naționale și internaționale, să susțină și să îmbunătățească atitudinea favorabilă dezvoltării regionale, în rândul administraţiei publice locale și centrale, altor instituții și organizaţii de interes public. Activitatea acestei asociații este în primul rând orientată în folosul cetățenilor din România, care trebuie să beneficieze în mod real de avantajele oferite de atragerea de fonduri nerambursabile prin activitatea celor opt ADR din țară.

Noul președinte al Asociației ROREG a fost ales domnul Sorin Maxim (ADR Vest), iar vicepreședinți sunt doamna Luminița Mihailov (ADR Sud-Est) și domnul Simion Crețu (ADR Centru). Secretariatul Asociației ROREG va fi asigurat în următoarea perioadă de ADR Nord-Est sub coordonarea d-lui Vasile Asandei. În cel mai scurt timp, Asociația ROREG își va deschide un birou de lucru la București.

La reuniunea de la Alba Iulia au participat directorii generali ai ADR Nord-Est – Vasile Asandei, ADR Sud-Est – Luminița Mihailov, ADR Sud-Muntenia – Liviu Mușat, ADR București-Ilfov – Dan Nicula, ADR Vest – Sorin Maxim și directorul general ADR Centru. Două Agenții și-au desemnat, în calitate de reprezentanți la această Adunare generală a Asociației ROREG, pe șefii departamentelor de implementare a POR, respec-tiv d-na Sanda Cătană (ADR Nord Vest) și dl. Dorian Delureanu (ADR Sud-Vest). De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai managementului din aceste Agenții de Dezvoltare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea