Rămâi conectat

Ştirea zilei

ADR Centru a finalizat cu succes proiectul de instruire a funcționarilor publici

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru anunță finalizarea cu succes a proiectului “Creşterea capacităţii personalului din administraţia publică locală şi judeţeană de a furniza servicii publice de calitate şi de a contribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru”.

Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative 2007-2013 și implementat la nivelul Regiunii Centru în perioada 2011 – 2012. Cu această ocazie, ADR Centru a organizat în data de 12 iulie 2012, la Alba Iulia, conferința de încheiere, la care au participat 50 de persoane.

Prin intermediul acestui proiect, implementat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, ADR Centru a urmărit dezvoltarea competenţelor şi creşterea performanţelor personalului din cadrul administraţiei publice locale şi judeţene, în ceea ce priveşte elaborarea de planuri, strategii şi programe de dezvoltare, scrierea de proiecte, managementul ciclului de proiect și achiziţii publice.

Activitățile principale ale proiectului au constat în furnizarea a 18 sesiuni de instruire și perfecționare în cele 6 județe ale Regiunii Centru, în ocupațiile: Manager de proiect, Expert achiziții publice și Director de program.

Cursurile au fost susținute de personalul specializat al ADR Centru, Agenția fiind acreditată de către Consiliului Național de Formare Profesională a Adulților ca furnizor de formare profesională în cele trei programe menționate anterior.

În cadrul aplicației au fost prevăzuți ca beneficiari direcți 360 de funcționari publici și personal contractual din administrația publică locală și județeană din județele Regiunii Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Datorită numărului mare de solicitări din partea partenerilor regionali, această țintă a fost depășită, numărul final al beneficiarilor proiectului fiind de 401.

De asemenea, datorită numărului mare de înscrieri, în unele județe a fost necesară organizarea de grupe suplimentare de cursanți. Ca urmare a parcurgerii acestor cursuri și a promovării examenului de absolvire, 385 de participanți au obținut certificate de absolvire atestate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

”Pentru ADR Centru, acest proiect a reprezentat atât o provocare, fiind primul de acest gen al Agenției, cât și un răspuns la nevoia de perfecționare continuă a administrației publice din regiunea Centru. Domeniile în care au fost furnizate aceste cursuri de formare: Manager proiect, Expert achiziții publice și Director de program, nu au fost alese în mod întâmplător. Dorința noastră a fost aceea de a dezvolta competențele regionale necesare concepției și implementării de proiecte viabile care să conducă la un grad ridicat de absorbție atât în această perioadă cât și în următoarea perioadă de programare a fondurilor europene. Faptul că indicatorii asumați inițial au fost depășiți în mod pozitiv nu poate fi decât un lucru îmbucurător pentru regiunea noastră”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea