Rămâi conectat

Actualitate

Adoptă un câine polițist pensionat! Şase ciobănești germani îşi aşteaptă stăpânii! Mai ai timp până luni!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii județului Alba iubesc animalele, în special câinii. Aceasta este concluzia la care am ajuns după ce în urma publicării articolului despre inițiativa IPJ Alba de a oferi spre adopție șase câini polițiști ieșiți la pensie, am primit numeroase e-mailuri și telefoane de la persoane interesate să devină stăpânii câinilor.

Este vorba despre şase câini de serviciu, Ciobănești Germani, cu vârste cuprinse între 7 ani şi 6 luni şi 8 ani şi 6 luni, dresați și foarte docili. Unul dintre aceștia este mascul iar restul sunt femele.

Timp de 7-8 ani ei au fost poate cei mai credincioşi şi disciplinaţi „angajaţi” ai IPJ Alba însă a venit vremea retragerii, pentru a lăsa locul unor „colegi” mai tineri, cu simţuri mai ascuţite şi mişcări mai agile. Ula, Dala, Duz, Depara, Efoca şi Eleta nu sunt însă prea bătrâni pentru a oferi afecţiune şi protecţie unor stăpâni dispuşi să îi primească în casele lor. Sunt nişte câini foarte docili şi dresaţi. Fiecare dintre ei a avut câte un stăpân-poliţist alături de care a participat la patrulări şi misiuni în cei aproximativ 8 ani de activitate.

Cine dorește un astfel de câine trebuie să depună o cerere în acest sens la sediul IPJ Alba pana luni, 22 iulie sau la adresa de e-mail [email protected].

Potrivit IPJ Alba, solicitările de preluare, fără plată, a câinilor de serviciu se adresează, în scris, şefului inspectoratului şi vor fi depuse la secretariatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, până cel târziu, la data de luni 22 iulie 2013. Acestea vor fi analizate de chestorul principal de poliție – șeful IPJ Alba, Nicolae Căbulea, urmând să fie aleși viitorii stăpâni ai câinilor polițiști.

Persoanele interesate pot obţine informaţii de la sediul I.P.J: Alba, din municipiul Alba Iulia, strada I.C. Brătianu, nr. 1, Serviciul Logistic, telefon: 0258/806161, int. 20234, fax: 0258/810683.”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea