ADMITEREA prin REPARTIȚIE a absolvenţilor de licee militare la facultăţi de profil – PROIECT

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de la ora 16, aAdmiterea absolvenţilor de licee militare la facultăţi de profil se va face prin repartiţie.

Concret, actul normativ propus modifică o serie de articole din Legea Educaţiei nr 1/2011.

ELIT

Se introduce un nou articol, art. 176 indice 1:

(1) “Prin excepţie de la prevederile art. 176, alin. (4), admiterea absolvenților cu diplomă de bacalaureat ai învățământului liceal militar la programele de studii universitare de licență din instituțiile de învățământ superior militar din Ministerul Apărării Naționale, se realizează prin repartiție, pe baza mediei de repartiție și a opțiunilor exprimate de candidați, în limita locurilor rezervate acestora prin planul de școlarizare.
(2) Procedura de repartiție și calculul mediei de repartiție se stabilesc prin metodologie elaborată de Ministerul Apărării Naționale.
(3) Prevederile alin. (1) nu se aplică pentru învățământul superior medico-militar.”

Mihail David - 2020

Art 176, alin (4), de la care se exceptează noua măsură, prevede:

“Formele de organizare a învățământului, admiterea la studii, derularea programelor de studii, finalizarea studiilor, autorizarea și acreditarea instituțiilor de învățământ, în învățământul superior militar, de informații, de ordine publică și de securitate națională, se supun procedurilor și condițiilor aplicabile instituțiilor de învățământ superior civil”.

Motivarea din nota de fundamentare a proiectului arată că este o nevoie foarte mare de resurse umane în Armată.

“Rațiunea obiectivă a admiterii prin repartiție a absolvenților învățământului liceal militar în instituțiile de învățământ superior militar și a implementării standardelor ocupaționale care să ofere ocupații și calificări specifice este determinată de utilizarea eficientă a resursei existente în condițiile dificultăților de recrutare și selecție generate de măsurile cu caracter excepțional impuse la nivel național, în concordanţă cu nevoile concrete ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...