Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ADMITERE Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia 2023: Din 7 iulie încep înscrierile. CALENDAR si specializările oferite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ADMITERE Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia 2023: Din 7 iulie încep înscrierile. CALENDAR si specializările oferite

Începând cu data de 7 iulie, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) primește înscrieri pentru admiterea în anul universitar 2023-2024.

Pentru studiile de licență, sunt disponibile un total de 710 locuri finanțate de la buget, 949 locuri cu taxă învățământ de zi și 325 locuri în învățământ la distanță.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Înscrierea online a candidaților la concursul de admitere se face AICI

UAB organizează procesul de admitere la cinci facultăți:

1. Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației
2. Facultatea de Științe Economice
3. Facultatea de Informatică și Inginerie
4. Facultatea de Drept și Științe Sociale
5. Facultatea de Teologie Ortodoxă

Procesul de înscriere la admitere se realizează online. Dosarul de concurs pentru admitere trebuie să conțină următoarele documente, transmise în format pdf sau jpeg și listate în aplicație:

1. Fișa de înscriere (generată din aplicația de înscriere online)
2. Certificatul de naștere
3. Cartea de identitate
4. Certificatul de căsătorie (pentru persoanele căsătorite) sau alt document care atestă schimbarea numelui, dacă este cazul
5. Diploma de bacalaureat sau echivalentul acesteia; pentru promoția 2022-2023, este valabilă diploma de bacalaureat sau adeverința de absolvire
6. Foaia matricolă care însoțește diploma de bacalaureat sau echivalentul acesteia
7. Dovada plății taxei de înscriere (150 lei)

Dosarul de concurs poate conține și alte documente obligatorii, în funcție de situație:

– Pentru specializările teologice, trebuie inclusă o binecuvântare scrisă a ierarhului, certificatul de botez și recomandarea preotului paroh.
– Candidații care au absolvit și alte studii universitare de licență trebuie să includă diploma de licență sau echivalentul acesteia, precum și suplimentul la diplomă/foaia matricolă.
– Candidații care au absolvit un alt program de licență trebuie să includă o adeverință privind regimul studiilor, forma de învățământ și numărul semestrelor în care au beneficiat de bursă.
– Candidații care provin din alte instituții de învățământ de stat sau particulare și se înscriu pentru continuarea studiilor în UAB trebuie să prezinte situația școlară corespunzătoare anilor de studiu efectuați.
– Pentru candidații de etnie romă care concurează pe locurile speciale destinate acestei

categorii, dosarul de înscriere trebuie să includă o recomandare emisă de o organizație a romilor legal constituită, care să ateste apartenența candidatului la etnia romă.
– Candidații care se înscriu pe locurile destinate categoriei persoanelor provenite din sistemul de protecție socială sau care sunt scutiți de taxa de înscriere trebuie să prezinte o adeverință care atestă această situație.
– În cazul candidaților care menționează situația specială de a fi orfani de unul sau ambii părinți și să nu depășească vârsta de 26 de ani, trebuie prezentate certificatele de deces ale părinților.
– Candidații scutiți de taxa de înscriere în urma unei decizii de încadrare în grad de handicap trebuie să prezinte decizia respectivă.
– Pentru candidații care solicită scutire de la taxa de înscriere pe baza activității profesionale a unuia dintre părinți în învățământ, trebuie prezentată o adeverință care să ateste calitatea de personal didactic sau didactic auxiliar a părintelui.
– Candidații care sunt copiii angajaților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia trebuie să prezinte o adeverință emisă de Biroul Personal Salarizare al UAB.
– Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obținut distincții la olimpiade și pot fi admiși fără concurs de admitere trebuie să includă diploma de acordare a premiului.

Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 150 de lei. Candidații au dreptul să opteze pentru una sau mai multe specializări și forme de învățământ în cadrul acestei taxe unice. Taxa se poate achita prin card bancar, la casieria Universității sau prin casieria bancară.

Sunt scutiți de la plata taxelor de înscriere următoarele categorii de candidați: orfanii de ambii părinți sub vârsta de 26 de ani, persoanele provenite din sistemul de protecție socială, candidații cu handicap, copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate/pensionat din sistemul de învățământ, precum și copiii orfani de unul sau ambii părinți ce au activat în sistemul de învățământ, și copiii angajaților Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Scutirea de la plata taxei se acordă pe baza documentelor doveditoare prezentate de candidați, cu aprobarea comisiilor de admitere și a decanului facultății.

Pentru mai multe informații și detalii privind regulamentul de admitere UAB

2023, vă rugăm să consultați regulamentul oficial de admitere UAB 2023.

Iată calendarul pentru procesul de admitere la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pentru sesiunea iulie-august 2023, pentru studiile de licență:

– 7-18 iulie: Perioada de înscriere a candidaților
– 19 iulie: Interviul motivațional și probele de aptitudini (doar pentru specializările în care este cazul) / Proba de competență lingvistică (doar pentru specializările în care este cazul)
– 20 iulie: Afișarea rezultatelor inițiale ale Admiterii
– 21-27 iulie: Prima etapă de înmatriculare

În această etapă se vor înmatricula candidații admiși pe locuri finanțate de la buget și candidații admiși pe locurile cu taxă.

Scutirea de la plata taxei de înscriere se aplică numai pe baza documentelor justificative prezentate de candidați, iar aprobarea scutirii se face de către comisiile de admitere ale facultăților, cu acordul decanului facultății.

Vă recomandăm să consultați regulamentul oficial de admitere UAB 2023 pentru informații suplimentare și detaliate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

În Vinerea Mare, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia – victorii nete! Metalurgistul Cugir – succes după un meci nebun, Industria Galda – un nou eșec!

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, succese concludente pentru CSU Alba Iulia (în play-off) și CSM Unirea Alba Iulia (în play-out). Metalurgistul Cugir se impune la Reghin, după un nou meci nebun, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0), iar „lanterna roșie” Industria Galda a suferit a 6-a înfrângere consecutivă. CSU Alba Iulia – ACS Mediaș 4-1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea