Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Admitere liceu 2016: Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat la ce licee au intrat după repartizarea computerizată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Admitere liceu 2016: Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat la ce licee au intrat, în urma repartizării computerizate, publicată marți de Ministerul Educației pe portalul admitere.edu.ro.

admitere_liceu.repartizare_computerizata_Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților de gimnaziu care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursului anului școlar 2016-2017 a avut loc marți, iar afișarea în unitățile de învățământ a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat este programată miercuri.

Click pentru a vedea repartizarea computerizată a elevilor

Click pentru a vedea repartizarea computerizată a candidaților din Alba 

La fel ca și anul trecut, Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, cu specializarea ”științe ale naturii”, ocupă prima poziție în preferințele absolvenților de gimnaziu. Ultima medie de admitere în acest an este 9,20, iar cea mai mare medie 9,94, în total fiind admiși 28 de candidați, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației.
Pe următoarele două locuri se află tot specializări ale Colegiului ”HCC” din Alba Iulia: ”matematică-informatică”, respectiv ”științe sociale”, unde ultimele medii de admitere sunt 8,97, respectiv 8,85.
La polul opus se află Liceul Tehnologic ”Timotei Cipariu” Blaj, specializarea ”electric”, unde ultimul admis are media 2,63, după ce la Evaluarea Națională a obținut 1,17, fiind notat cu 1.00 la matematică. În această clasă au fost repartizați 20 de candidați.
O altă instituție de învățământ la care s-a intrat cu note foarte mici este Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna, specializarea ”electronică și automatizări”, ultima medie de admitere fiind 2.91.
Și în acest an, 75% din media de admitere la liceu este media generală de la Evaluarea Naţională şi 25% este media generală a absolvire a claselor V-VIII.

Între 21 şi 29 iulie este prevăzută depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.

Candidaţii rămaşi nerepartizaţi, din cauza opţiunilor insuficiente sau ca urmare a neparticipării la prima etapă a admiterii, vor fi repartizaţi în 28 iulie. Aceştia îşi vor depune dosarele la liceele în care au fost admişi în zilele de 28 şi 29 iulie.

Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată și se va afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea