Admitere la liceu 2018, în Alba: Șase absolvenți au media 10, iar peste 300 de elevi ar putea intra cu medii sub 5.00

Pe site-ul dedicat admiterii în învățământul liceal de stat a fost postată ierarhizarea absolvenților claselor a VIII-a, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în care media la evaluarea națională reprezintă 80%, iar mediile generale din clasele gimnaziale, 20%.

Click AICI pentru a vedea ierarhizarea absolvenților

Astfel, pe primele poziții se află 6 elevi care au obținut media 10.00 atât la probele scrise la limba și literatura română și matematică ale evaluării naționale, cât și în fiecare an școlar din clasele V-VIII, ei fiind ierarhizați în ordine alfabetică.

Este vorba despre următorii absolvenți: Dan Bandici, Marcus Cotrău și Florin Alexandru Popa (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia), Mălina Alexandra Prața (Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” Alba Iulia), Daria Maria Ursa (Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia) și Ana Maria Dreghiciu (Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș).

Repet, ei au aceeași valoare! De altfel, în toate cazurile de egalitate de medie, „departajarea” a fost făcută de ordinea alfabetică. Următorii 5 elevi au media de admitere 9,99: Diana Elena Boitor (Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj), Diana Oltean și Ana Marina Ștefan (Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș), Cristina Rusu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia), Maria Cristina Simian (Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos).

Cu media 9,96 sunt Briana Ioana Isarie (Școala Gimnazială nr. 3 Cugir) și Ana Maria Lup (Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia). Urmează cu 9,93 Lucia Gabriela Bica și Teodora Maria Comșa (Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia) și Tito Rareș Fiț (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia).

Urmează câte o elevă cu media 9,92 – Maria Cristina Jurjiu (Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud), 9,91 – Mara Stanciu (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia) și 9,90 – Alina Zaharia-Cristea (Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud).

De remarcat că Maria Cristina Simian din Vurpăr este singura elevă din mediul rural între primii 20 de absolvenți din ierarhia județeană, următorul elev care a învățat la o școală de la țară fiind clasat pe locul 27, fiind vorba despre un băiat de la Școala Gimnazială Ighiel, cu media 9,86. Au fost înregistrate însă și 340 de medii sub 5.00, iar 30 de absolvenți de clasa a VIII-a au mediile de admitere la liceu cuprinse între 2,01 și 2,95, ultimii 3 clasați fiind elevi ai Școlii Gimnaziale Horea.

Marea majoritate a acestor elevi vor deveni liceeni, deoarece în prezent nu este obligatoriu să obțină cel puțin media 5.00 pentru a fi admiși la liceu, de unde rezidă apoi și dificultatea de a-i face să progreseze pentru a putea promova ulterior bacalaureatul!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Adi T 2 iulie 2018 at 20:54

se înscriu la filologie , ca la Cugir!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...