Rămâi conectat

Ştirea zilei

Administratorul unui local din Alba Iulia, propuneri de modificare a legii antifumat: În cluburi, cu acordul patronului; la nunți, cu acordul părților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

gavroche-alba-iulia-0Administratorul unui local din Alba Iulia a realizat, în urma unor discuții cu clienții și cu persoane care dețin unități de alimentație publică, o serie de propuneri de modificare a legii antifumat pe care, precizează, le va transmite parlamentarilor PNL de Alba.  

Redăm, integral, propunerile postate pe rețeaua socială Facebook.

”In urma mai multor discutii pe care le-am avut cu colegi care detin unitati de alimentatie publica in judetul Alba, dar si cu clienti ai restaurantului Gavroche, prieteni si cunostinte, pe tema noii legi privind fumatul in spatiile publice, tin sa formulez o serie de propuneri de modificare a legii pe care le voi transmite parlamentarilor PNL Alba, pentru a incerca o amendare de bun simt a reglementarii respective.

  1. In cadrul evenimentelor private, (nunti, botezuri, aniversari, etc.) organizate in unitati de alimentatie publica (restaurante, sali de nunti, cluburi), interzicerea sau permiterea fumatului sa ramana la latitudinea organizatorului evenimentului, respectiv a titularului contractului de inchiriere pentru spatiul respectiv.
  2. In cluburi si discoteci fumatul sa fie permis, in masura in care proprietarul unitatii decide astfel.
  3. Spatiu public inchis sa fie considerat acel spatiu inconjurat de jur imprejur de pereti, indiferent de forma acestora (drepti sau circulari).
  4. Proprietarii unitatilor de alimentatie publica pot amenaja, pe durata sezonului rece, terase inchise cu caracter temporar, cu ajutorul unor materiale prevazute strict de lege (materiale textile, policarbonat, sticla, plastic, etc.) sau a unor sisteme de climatizare (aparate de aer conditionat, perdele de aer).
  5. Nu este considerata spatiu public inchis masina de serviciu, decat in urmatoarele situatii:
    a. Autoturismul reprezinta mijloc de transport in comun sau de tip taxi.
    b. Autoturismul apartine firmelor de distributie si este utilizat de catre agentii acestor societati.
    c. Autoturismul apartine institutiilor publice ale statului si este utilizat de catre angajatii acestora.
  6. In institutiile publice este permisa amenajarea de spatii destinate exclusiv fumatorilor, indiferent daca acestea sunt deschise sau inchise. In aceste spatii accesul este permis doar angajatilor institutiilor respective, fara a fi accesibile publicului.
  7. La sediile si punctele de lucru ale societatilor comerciale, asociatiilor, ONG-urilor (etc.) este permisa amenajarea de spatii destinate exclusiv fumatorilor, indiferent daca acestea sunt deschise sau inchise. In aceste spatii accesul este permis doar angajatilor societatilor respective, fara a fi accesibile publicului.

Acestea sunt cateva propuneri, iar in urmatoarele zile va invit sa contribuiti si voi la acest demers si sa veniti cu cateva idei, aici pe facebook, pentru a incerca sa dam o nuanta rezonabila acestei legi. Dupa ce voi definitiva lista o voi comunica domnului senator Alexandru Peres si domnului deputat Dan Simedru spre analiza si actiune in consecinta”, a scris Alin Ignat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea