Administratorul unei firme din Galda de Jos, trimis în judecată de către DNA pentru documente false în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene

Direcția Națională Anticorupție a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procuroii l-au trimis în judecată în stare de în stare de libertate pe administratorul unei societăți comerciale din Galda de Jos pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Persoană fizică, administrator al SC BORA BORA SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

SC BORA BORA SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

Persoană fizică, administrator al unei alte societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit, în cursul anului 2012, în contextul derulării proiectului „Modernizare și extindere fermă păsări în localitatea Galda de Jos, județul Alba”, administratorul SC Bora Bora SRL, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit – A.P.D.R.P. mai multe documente false și inexacte în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene.

În contextul în care finanțarea nerambursabilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală era condiționată de asigurarea unei cofinanțări din partea beneficiarului (SC BORA BORA SRL), cei doi inculpați ar fi acționat concertat și ar fi pus în practică un mecanism bazat pe supraevaluarea lucrărilor, manipularea procedurilor de achiziție în vederea atribuirii contractului unei societăți controlate prin interpuși și prin relații comerciale fictive derulate prin intermediul a trei societăți comerciale pe care le-ar fi controlat (printre care și SC Bora Bora SRL).

În final, sumele de bani obținute nelegal din grantul european ar fi fost recuperate prin extragerea în numerar din conturile uneia din societățile controlate.

Prin aceste demersuri, beneficiarul fondurilor nerambursabile ar fi intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 2.441.541 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...