Rămâi conectat

Actualitate

Administratorul unei firme din Galda de Jos, trimis în judecată de către DNA pentru documente false în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Națională Anticorupție a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că procuroii l-au trimis în judecată în stare de în stare de libertate pe administratorul unei societăți comerciale din Galda de Jos pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Persoană fizică, administrator al SC BORA BORA SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

SC BORA BORA SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

Persoană fizică, administrator al unei alte societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit, în cursul anului 2012, în contextul derulării proiectului „Modernizare și extindere fermă păsări în localitatea Galda de Jos, județul Alba”, administratorul SC Bora Bora SRL, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi depus la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit – A.P.D.R.P. mai multe documente false și inexacte în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene.

În contextul în care finanțarea nerambursabilă prin Programul Național de Dezvoltare Rurală era condiționată de asigurarea unei cofinanțări din partea beneficiarului (SC BORA BORA SRL), cei doi inculpați ar fi acționat concertat și ar fi pus în practică un mecanism bazat pe supraevaluarea lucrărilor, manipularea procedurilor de achiziție în vederea atribuirii contractului unei societăți controlate prin interpuși și prin relații comerciale fictive derulate prin intermediul a trei societăți comerciale pe care le-ar fi controlat (printre care și SC Bora Bora SRL).

În final, sumele de bani obținute nelegal din grantul european ar fi fost recuperate prin extragerea în numerar din conturile uneia din societățile controlate.

Prin aceste demersuri, beneficiarul fondurilor nerambursabile ar fi intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 2.441.541 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea