Rămâi conectat

Politică Administrație

Administrația unui oraș din Alba, preocupată de obținerea unei linii de finanțare dedicată reabilitării infrastructurii în zonele rurale (satele aparținătoare)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația unui oraș din Alba, preocupată de obținerea unei linii de finanțare dedicată reabilitării infrastructurii în zonele rurale (satele aparținătoare).

Municipiul Aiud a transmis, astăzi, Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, având în vedere rolul pe care agenția îl are de a contribui la dezvoltarea durabilă și echitabilă a Regiunii Centru prin înlăturarea disparităților și dezechilibrelor dintre zonele regiunii, o propunere cu privire la finanțarea zonelor rurale care aparțin de UAT orașe și municipii.

Stadiul dezvoltării durabile în municipiul Aiud, în ceea ce privește infrastructura subterană și supraterană, a relevat o problemă cu care ne confruntăm și anume inexistența unei linii de cofinanțare, din fonduri ale Uniunii Europene, în vederea realizării unor lucrări, absolut necesare, pentru zonele rurale aparținătoare și componente ale municipiului Aiud.

În fapt, considerăm că exercițiul financiar european 2021-2027 va trebui să asigure, obligatoriu, o linie de finanțare dedicată pentru reabilitarea infrastructurii în zonele rurale (sate) care aparțin, din punct de vedere administrativ, de orașe și municipii. Aceste viitoare oportunități de finanțare trebuie să aibă în vedere dezvoltarea întregii infrastructuri, ca pachet de dezvoltare locală în mediul rural din urban, cu tot ceea ce presupune: lucrări de alimentare cu apă, canalizare, podețe, lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale, accesibilizare, accese imobile și terenuri agricole, mobilitate etc.

Mai mult, comparativ cu rurarul autentic (UAT comune), care a beneficiat și beneficiază în continuare de finanțare dedicată, rurarul din mediul urban a fost dezavantajat în procesul de modernizare, ducând la accentuarea disparităților și dezechilibrelor în dezvoltare și modernizare.

De asemenea, acest demers a fost transmis tuturor Primăriilor de orașe și municipii din Regiunea Centru, pentru a conștientiza și susține acest demers în beneficiul locuitorilor comunităților vizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea