Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Actorul Leonardo DiCaprio a lăudat Marșul pentru Păduri din București: Ce a scris acesta pe contul său de Instagram

Darius BUZGURE

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cunoscut ca fiind un puternic activist de mediu, actorul american Leonardo DiCaprio a prezentat situația tăierilor ilegale din România și a pădurarilor uciși, într-o postare pe Instagram, alături de o poză de la Marșul pentru Păduri din București, considerând marșul un important semnal de alarmă.

„Peste 4.000 de persoane au manifestat seara trecută pe străzile din București, solicitând Ministerului Pădurilor să pună capăt tăierilor ilegale și să protejeze ultimele păduri virgine ale Europei. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară”, a scris actorul pe pagina sa de Instagram.

„În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile din România. Majoritatea arborilor sunt tăiați ilegal.
Au fost de asemenea sute de atacuri asupra pădurarilor, inclusiv doi care au fost omorâți brutal pentru că au protejat aceste păduri.

Din Amazon în România, atacurile asupra celor care protejează pădurile cresc. Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le protejează”, a adăugat Leonardo DiCaprio.

“Pădurile României nu mai au timp”, au strigat duminică în stradă mii de români din toată țara, la Marșul pentru Păduri. Au fost organizate proteste în toate orașele mari din România, dar și în Londra, Madrid, Zurich și Bruxelles.

Oamenii le cer autorităților să ia măsuri urgent împotriva tăierilor ilegale, iar pădurile să fie protejate printr-un sistem automat, așa cum există în multe țări europene. Odată tăiate, pădurile nu mai pot fi aduse înapoi, atrag atenţia activiștii de mediu. Hoții de lemne sunt de neoprit: au ucis în ultimii ani șase pădurari.

Șase pădurari au fost uciși de hoţii de lemne în ultimii ani în România. Alți 650 de angajați forestieri din toată țara au fost răniți în timp ce încercau să oprească defrișările ilegale. Potrivit publicației Der Spiegel în România se taie în fiecare an 38 de milioane de metri cubi de lemn, dar oficial sunt declarate doar 18 milioane.

sursa: StirilePROTV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea