Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Activități instructive, distractive și sportive, la Colegiul Militar din Alba Iulia, cu ocazia Săptămânii ”Școala altfel” – FOTO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna ,,Școala altfel” a debutat, la Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul” cu activități interesante, instructive, distractive, recreative și sportive.

La prima oră, elevii din clasele a IX-a au participat la un curs de practică și consiliere în acordarea primului ajutor oferit, cu mult interes și pasiune, de către patru tineri voluntari din cadrul filialei județene Crucea Roșie Alba. După o astfel de instruire, au urmat  lectorate dedicate importanței lecturii (profesor Teodora Dăncilă și Cosmina Mircea), siguranța pe internet (profesor Luminița Marian) și activități sportive (fotbal, volei pe nisip, gimnastică ritmică, alergare) sub îndrumarea doamnei profesoare Felicia Vancea.

Elevii din clasa a X-a A au executat antrenamente pentru activitatea de consiliere profesională, ce se va desfășura în zilele de 19 și 20 aprilie, pentru elevii din școlile gimnaziale care ne vor trece pragul. În aceeași ordine de idei s-a înscris și antrenamentul la tir în poligonul colegiului, sub îndrumarea domnului plutonier adjutant Ioan Mihu.

Colegii din clasele a X-a B și C au participat la drumeții, sub genericul ,,Să cunoaștem natura”, (profesori Sanda Irimie, Maria Teglaș și Delia Stănilă) iar cei din clasele a X-a D și a X-a E la activități sportive, ,,mens sana în corpore sano”.

Elevii claselor a XI-a vor participa, în această perioadă, la excursia de orientare și consiliere profesională, în vederea desăvârșirii opțiunii pentru admiterea în învățământul militar superior sau postliceal.

Elevii din anul terminal au participat la simularea examenului de admitere în academiile categoriilor de forțe la limba engleză; simulare ce va continua și în cursul zilei de mâine la disciplina matematică. (V.N.)

Daniela Filimon

[nggallery id=1958]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea