Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Activităţi de prevenire a abandonului şcolar în comunitatea de rromi din Silivaş, comuna Hopârta

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dreptul la educaţie este unul constituţional de care trebuie să beneficieze toţi copiii, indiferent de apartenenţa etnică, religie sau condiţie socială.

Cu acest mesaj, reprezentaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţie a Copilului Alba, împreună cu reprezentaţi ai Primăriei comunei Hopârta, ai Departamentului de Servicii Sociale Ocna Mureş, Asociaţiei „Bunul Samaritean Ocna Mureş” şi ai Centrului Educaţional „Sfânta Filofteia” din satul Silivaş, au iniţiat discuţiile în cadrul unei întâlniri desfășurate în localitatea Silivaş.

Potrivit IPJ Alba, “scopul acestei întâlniri a fost de conştientizare a părinţilor faţă de importanţa educaţiei copiilor pentru o dezvoltare armonioasă, într-un climat familial adecvat.

Discuţiile au fost purtate cu membrii comunităţii de rromi din Silivaş care au copii ce nu frecventează sau absentează în mod repetat de la cursurile de învăţământ.

La şcoala din Silivaş au fost prezenţi peste 40 de părinţi care au primit informaţii de la toţi reprezentanţii instituțiilor participante şi, o dată în plus, le-a fost evidenţiate serviciile de care pot beneficia copiii, cu condiţia ca aceştia să frecventeze şcoala, având în vedere că, în localitatea Silivaş, funcţionează un centru educaţional, destinat prevenirii eşecului şi abandonului şcolar.

Totodată, poliţiştii  Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au adus în atenţie prevederile noului Cod Penal, care, la art. 380, incriminează infracțiunea de împiedicare a accesului de învățământul general obligatoriu de către părintele sau persoana căreia i-a fost încredinţat, potrivit legii, minorul.

Pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune este de închisoare de la 3 luni la un an sau amendă.

Această întâlnire este o continuare a demersului început în luna ianuarie a acestui an, participanţii propunându-şi ca prin dialog şi implicare să-i determine pe membrii comunităţii de rromi să-şi trimită copiii la şcoală.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea