Rămâi conectat

Ştirea zilei

Acțiuni ale polițiștilor din Alba, în minivacanța de 1 Decembrie: Au fost aplicate amenzi de aproape 70.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiuni ale polițiștilor din Alba, în minivacanța de 1 Decembrie: Au fost aplicate amenzi de aproape 70.000 de lei

În perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023, peste 200 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.

Aceștia au utilizat, în medie, 100 de autospeciale, din care 13 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională.

În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violență și nici de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale și a celor 105 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.

În cele 4 zile, structurile de poliție au intervenit la 126 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.

În această perioadă au fost constatate 53 de infracțiuni, din care 9 în flagrant delict și au fost sancționate 307 abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 68.290 lei.

Citește și: ACCIDENT FEROVIAR la Sâncel: Un autoturism a fost lovit un tren, după ce o șoferiță nu a respectat semnalizarea rutieră

Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția conducerii sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.

În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 16 permise de conducere.

În cele 4 zile, în județul Alba, nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, în urma cărora vreo persoană să-și fi pierdut viața sau să fi suferit vătămări corporale grave.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Nicolae Furdui Iancu a inaugurat Școala Primară și Grădinița din satul Balomiru de Câmp, renovate de Asociația BookLand

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Furdui Iancu a inaugurat Școala Primară și Grădinița din satul Balomiru de Câmp, renovate de Asociația BookLand Evenimentul de inaugurare a Școlii Primare și Grădiniței din satul Balomiru de Camp, comuna Șibot, județul Alba, a avut loc în prezența artistului Nicolae Furdui Iancu, îndrăgitul cântăreț de muzică populară și fost învaățător, care a acceptat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea