Acțiune a IPJ Alba, pentru verificarea declaraților și respectării măsurilor de interdicție, la intrarea în Municipiul Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Inspectoratului de Poliție Județean Alba continuă activitățile pentru verificarea modului în care se respectă normele privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, IPJ Alba a organizat în cursul zilei de 22 noiembrie, în jurul orei 16:30, la intrarea în Municipiul Alba Iulia, dinspre Șard, o acțiune de verificare a declaraților, și a modului în care se respectă măsurile de interdicție impuse la nivelul municipiului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Declarația pe propria răspunere poate fi scrisă de mână, cu condiția ca toate elementele să fie preluate. Acestea pot fi stocate și prezentate pentru control pe telefoanele mobile sau alte dispozitive, cu condiția ca pe ele să fie semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data pentru care este valabilă declarația.

În caz contrar, amenzile care pot fi aplicate sunt cuprinse între 500 și 2500 de lei.

Din cauza ratei de incidență foarte mari, la nivelul mai multor localități din județ a fost instituită carantina totală, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

Măsura a fost instituită în data de 17 noiembrie 2020. Odată cu intrarea în vigoare a măsurilor, cetățenii au fost izolați, având voie să se deplaseze pentru pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00 – 13:00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 06:00 – 10:00, respectiv 13:00-20:00.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419