Rămâi conectat

Ştirea zilei

Acordarea unei sume de aproape 40.000 de lei, pentru activități „Școală după școală”, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

În vederea reducerii numărului de comunităţi marginalizate, aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, Primăria Municipiului Alba Iulia vizează un acord de colaborare cu Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”, dar și alocarea sumei de 37.800 de lei, din bugetul local, pentru anul școlar 2021 – 2022. Proiectul se află pe masa consilierilor locali.

Liceul Tehnologic Alexandru Domşa Alba Iulia, în calitate de partener 3 implementează alături de MUNICIPIUL ALBA IULIA, Lider de parteneriat şi DAS ALBA IULIA partener 2 în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 5 — Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunităţii, Obiectiv specific 5.1 Reducerea numărului de comunităţi marginalizate (roma şi non-roma) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din oraşe cu peste 20.000 locuitori, cu accent pe cele cu populaţie aparţinând minorităţii roma, prin implementarea de măsuri/operaţiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC proiectul intitulat ’’O nouă viaţă în „LUMEA NOUĂ” – Alba Iulia”.

Proiectul mai sus menţionat are ca obiectiv general reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din ZUM Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, prin implementarea de măsuri integrate în contextul mecanismului DLRC, în conformitate cu politicile de creştere a calităţii vieţii, coeziunii sociale, îmbunătăţirea mediului de viaţă şi creştere economică în întreg teritoriul SDL Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount
Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
  • Creşterea ratei de ocupare cu minim 50% din 360 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, cu vârsta cuprinsă între 16-64 ani prin furnizarea de măsuri integrate de consiliere profesională, şi formare profesională pentru 180 persoane din teritoriul SDL din care 75% ZUM, pe o perioadă de 36 luni.
  • Dezvoltarea de servicii medicale, sociale şi culturale pentru 720 persoane aflate în risc de sărăcie 36 de luni.
  • Creşterea accesului şi participării la educaţie: educaţie timpurie (de nivel ante-scolar şi preşcolar), învăţământ primar şi secundar, prin acordarea unor pachete integrate pentru 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-17 ani, pe programul tip şcoală după şcoală şi terapie educaţională din teritoriul SDL din care 75% ZUM şi campanii de informare în domeniul educaţiei pentru 120 de participanţi, pe o perioadă de 36 luni.
  • Creşterea conştientizării pentru 720 de persoane din grupului ţintă în domeniul locuirii, ocupării, combaterii discriminării şi promovării multiculturalismului prin organizare de campanii de informare şi educare, pe o perioada de 36 de luni.

În cadrul proiectului „O nouă viaţă în „LUMEA NOUĂ” — Alba Iulia”, Liceul Tehnologic Alexandru Domşa derulează programul educaţional ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ pentru un număr de 30 copii din Zona Urbană Marginalizată Lumea Nouă, respectiv SDL – teritoriul vizat de Gupul de Acţiune Locală ALBA IULIA INCLUZIVĂ, copii aparţinând unor familii aflate în risc de sărăcie si excluziune socială.

Publicitate

Ştirea zilei

Prognoza METEO pentru această săptămână: VREMEA se schimbă radical și se anunță frig și ploi însemnate

Publicat

în

Prognoza METEO pentru această săptămână: VREMEA se schimbă radical și se anunță frig și ploi însemnate

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a declarat la Digi 24 că duminică, 19 septembrie, și luni, 20 septembrie, temperaturile la nivel național vor mai depăși 25 de grade Celsius, dar apoi vor coborî „semnificativ” și vor urma ploile.

„Ne așteptăm la scăderea valorilor de temperaturi, mai semnificativ începând de marți, apoi miercuri și joi vom înregistra cele mai coborâte valori, atât la nivelul maximelor, cât și al minimelor pentru această săptămână”, a afirmat directorul ANM, Elena Mateescu.

„Dacă astăzi și mâine mai contăm pe valori care să depășească 25 de grade Celsius, mai ales în partea de sud și sud-est a țării, în partea de vest, centru și nord-est simțim deja temperaturile mai coborâte, 11-15 grade”.

Electrica Furnizare Discount

Directorul ANM a precizat că, pe lângă scăderea temperaturilor, vor urma și ploi zilele următoare.

„Ne așteptăm și la ploi în această perioadă, în partea de nord, nord-est, zona de munte, dar trebuie să menționăm intensificările de vânt”, a precizat aceasta.

În Capitală temperaturile vor scădea în zilele următoare sub 20 de grade. „La București, în zilele de marți, miercuri și joi, ne așteptăm să consemnăm valori în jurul a cel mult 18-19 grade”, a mai punctat Elena Mateescu. Potrivit meteorologului, pe finalul lunii septembrie se prognozează din nou „valori care să depășească pragul unei zile de vară”, adică maxime de 29 de grade Celsius.

Citește mai mult

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Publicat

în

Bugetar cu Ferrari, fost șef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă în Thailanda

Un jaf ca în filme a scos la iveală o poveste mai spectaculoasă decât că hoții au intrat într-o casă de bogat două nopți la rând. Mai întâi au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei, scrie antena3.ro

În total, o pagubă de circa 500.000 de euro. Ce poate fi mai tare decât faptul că păgubitul era șeful fiscului din zona respectivă.

Este vorba despre Petru Ioan Lupașc, fost șef al ANAF Oțelu Roșu din 2007 până în 2011, apoi din nou în 2012. Şi pe lângă faptul că avea în casă 500.000 de euro și a fost jefuit în timp ce se afla într-o vacanță exotică în Thailanda, bugetar de viață, povestea devine chiar și mai spumoasă.

Electrica Furnizare Discount

Cum au ajuns hoții să-l jefuiescă?
Unul dintre hoți era la o sală de jocuri și a pierdut banii la păcănele. A încercat să se împrumute, dar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului.

Nu i s-a apărută o glumă și l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care, surpriză, nu l-a ignorat, nici măcar nu i-a zis: „du-te domne’ de aici că nu mă ocup eu de aşa ceva”, adică să dea bani cu împrumut.

Nu. I-a zis că nu poate în momentul acela pentru că este plecat din țară. Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și aşa le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro.

Au intrat în noaptea, au luat dintr-un mic seif mobil dintr-un dormitor vreo 4.000 de euro, niște bijuterii şi cheile de la două mașini BMW X6 plus telecomanda de la garaj. Apoi s-au întors în noaptea următoare cu o dubiță și au dat marea lovitură.

Au luat cu totul un seif de o tonă în care șeful fiscului mai avea 370.000 de euro, 60.000 de lei și bijuterii. Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului.

Aşa au fost Identificați hoții care, la începutul lunii august, au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

În urma scandalului, Lupașc a fost demis și abia apoi s-a sesizat şi ANI care a constatat într-un final că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.

Oricât de spectaculoasă ar fi această poveste a jafului şi a lui Petru Lupașc cu siguranță nu este una singulară, de bugetari cu mega avere eventuală făcută fix în domeniu pe care ar trebui să le controleze.

sursa: replicaonline.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare