Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Acordarea porţiilor de hrană, în Alba, pentru persoanele care sunt izolate sau autoizolate la domiciliu și nu au aparținători, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Persoanele din municipiul Alba Iulia afectate de instituirea stării de urgență, fără contribuție personală, care nu au aparținători care să le asigure hrana sau nu au venituri pentru acoperirea cheltuielilor cu hrana, vor primi porți de hrană prin Cantina de ajutor social din cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia.

Conform art.2 alin.2 din Dispoziția nr.523/25.02.2020, a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, se vor lua măsuri pentru sprijinirea cetățenilor în vederea asigurării alimentației și a altor necesități de trai pe perioada în care aceștia de află în izolare la domiciliu.

Pentru ducerea la îndeplinire a dispoziției mai sus amintite și a altor acte normative adoptate după instituirea stării de urgență, Direcția de Asistență Socială din subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia asigură porții de hrană caldă și hrană rece de 12 lei/zi/persoană prin cantina de ajutor social persoanelor izolate la domiciliu precum și altor persoane care datorită stării de urgență nu își pot asigura hrana, pe o perioadă de 7 zile.

Hrana se asigură cu condiția să nu fie aparținători sau persoane care să le poată asigura hrana persoanelor izolate la domiciliu sau nu au venituri pentru achiziționarea alimentelor. Acordarea porțiilor de hrană de la Cantina de Ajutor Social, pentru primele 7 zile se aprobă prin Dispoziția Directorului executiv al Direcției de Asistență Socială, în conformitate cu 6(2) din Legea nr. 208/1997 privind cantinele de ajutor social. Transportul la domiciul se asigură cu autoturismul din cadrul Direcției de Asistență Socială. Porția de hrană se acordă în baza unei solicitări verbale, telefonice, pe e-mail sau Whats App.

Orice discuție verbală sau convorbire telefonică se înregistrează într-o notă/ notă telefonică și se semnează de persoana care a realizat discuția/convorbirea. Pentru acordarea porțiilor de hrană la dosar sunt necesare următoarele acte:

-copie proces verbal/înștințare a persoanei izolate, dup caz

-fișă de evaluare socială întocmită telefonic

-copie carte de identitate, după caz

-declarație pe proprie răspundere care cuprinde art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații

-alte acte, dup caz. Datele persoanelor izolate la domiciliu se pot obține prin orice mijloc de comunicare: e-mail, convorbire telefonică, WhatsApp, etc.

În vederea prevenirii răspândirii virusului COVID 19, este necesar a se asigura hrană persoanelor afectate de starea de urgență pentru 14 zile.

-Porțiile de hrană se acordă la solicitarea scrisă sau telefonică și se aprobă prin dispoziție de către primar.

-Contravaloarea porțiilor de hrană se suportă integral din bugetul localsau alte surse,după caz.

-Porțiile de hrană se acordă pe o perioadă de 7 zile, după expirarea perioadei de 7 zile acordată conform art.6(2) din Legea nr.208/1997, cu posibilitate de prelungire, în funcție de măsurile stabilite pe perioada stării de urgență.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea