Achiziţii publice suspecte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a reamintit că după preluarea în administrare a Spitalului Judeţean Alba în vara acestui an a început o verificare a licitaţiilor şi contractelor încheiate. El a spus că multe dintre licitaţii „s-au făcut după ureche” iar la anumite achiziţii nu s-a ţinut cont de banul public. „Nu s-au prea respectat regulile la organizarea licitaţiilor publice. Acum încercăm să-i învăţăm şi pe cei care lucrează în sectorul administrativ al Spitalului Judeţean Alba să respecte folosirea banului public. Spre exemplu, am făcut o comparaţie între preţurile medicamentelor care se găseau în farmacia spitalului şi cele care se găseau în celelalte farmacii şi am constatat că în multe situaţii preţurile la care s-au cumpărat medicamente în spital erau în cel mai bun caz egale cu cele din farmacii dacă nu mai scumpe. Nu este un lucru normal având în vedere că spitalul cumpără medicamente en-gros, nu la bucată. Mai avem de lucru cu cei care mânuiesc banul public în Spitalul Judeţean să-l folosească cum trebuie”, a spus Dumitrel. Şeful administraţiei judeţene
s-a arătat foarte nemulţumit de cum merg lucrurile în zona administrativă a spitalului unde funcţionează 396 de angajaţi. „În ciuda numărului imens al personalului din sectorul administrativ, şi mă refer la toţi cei care nu sunt medici, asistente sau infirmiere, unele lucruri nu funcţionează cum ar trebui. Spre exemplu, la mutarea Secţiei de Recuperare unii stăteau în birouri şi aşteptau ca medicii şi asistentele să înlocuiască geamurile sau să mute paturile. Problema e că unii dintre ei vin la serviciu doar ca să treacă luna şi să ia salariu”, a mai spus Ion Dumitrel. (I.P.)

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

fane 11 noiembrie 2010 at 7:48

396 in administrativ? hai sa fim seriosi d-le Dumitrel! asta de unde ati mai scos-o? personalul TA este undeva pe la 60 de persoane, sub noul normativ impus de MS, asa ca afirmatiile dvs. pe aceasta tema sunt nefondate si tendentioase. cat despre medicamente, ele se procura prin licitatie electronica nationala, nu se cumpara de piata libera ca sa poti negocia. iei la pretul cel mai mic, si daca pretul cel mai mic e mai mare decat ceea ce au negociat farmaciile din circuit deschis, asta e.

ioana 11 noiembrie 2010 at 8:13

Dumitrel ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa nu mai minta atata. Luni a afirmat ca sunt in personalul TESA 276 persoane(daca bine imi aduc eu aminte). De unde a scos acuma 396 salariati? A angajat el pe parcurs? Ar trebui sa se documenteze si sa nu mai vorbeasca aiurea. Sunt sub 55 de persoane in TESA. Cat despre medicamente, fane are dreptate. Asa e cu licitatiile electronice. Asa ca domnule Dumitrel nu mai mintiti oamenii!

ioana 11 noiembrie 2010 at 8:22

In ce priveste personalul TESA de la Spitalul Judetean Alba, Domnul Dumitrel a avut acelasi profesor de matematica ca si Roberta Anastase? Nu stie sa numere doar din 10 in 10?

stan 13 noiembrie 2010 at 8:10

Sa nu o imprumutati pe Balaneanu Rodica cu bani ca nu-i mai vedeti VECI.Un sfat prietenesc

admin 13 noiembrie 2010 at 10:39

Stan… pina aici!

Ti-am inteles mesajul, nu e nevoie sa il pui la toate articolele. nu de alta, dar… s-ar putea sa nu mai poti scrie aici…

Comentariile sunt oprite