Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Accizele la combustibili NU vor crește în 2023: Ministerul de Finanțe anunță excepția așteptată de români

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Accizele la combustibili NU vor crește în 2023: Ministerul de Finanțe anunță excepția așteptată de români

În condiţiile în care subvenţia la pompă dispare de la 1 ianuarie, Ministerul de Finanţe a făcut precizări cu privire la stabilirea nivelului accizelor la combustibili pentru 2023, anunţând că anul viitor a fost instituită măsura privind exceptarea temporară de la actualizarea cu creşterea preţurilor de consum.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit MF, în mod obişnuit „nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr.1 de la Titlul VIII – Accize şi alte taxe speciale din Codul fiscal actualizat cu creşterea preţurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, faţă de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Naţional de Statistică.”

În contextul economic actual, a fost instituită măsura privind exceptarea temporară de la actualizarea cu creşterea preţurilor de consum a nivelului accizelor pentru benzina fără plumb, benzina cu plumb şi motorină în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023 inclusiv, a stabilit ministerul. În situaţia în care nivelul accizelor pentru aceste produse, este mai mic decât nivelul minim prevăzut de Directiva 2003/96/CE privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice şi a electricităţii, se aplică nivelul minim prevăzut de directivă, respectiv, benzină fără plumb 1.776,30 lei/1000 l, benzină cu plumb 2083,07 lei/1000 l, motorină 1.632,81 lei/1000 l.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea