Rămâi conectat

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier în Sebeșel: Două minore de 13 ani care circulau pe o trotinetă electrică și fără veste reflectorizante, acroșate de un autoturism

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
ACCIDENT rutier în Sebeșel: Două minore de 13 ani care circulau pe o trotinetă electrică și fără veste reflectorizante, acroșate de un autoturism

Un accident rutier a avut loc joi, 2 septembrie 2021, în jurul orei 22.00, pe strada Principală din localitatea Sebeșel.

La data de 2 septembrie 2021, în jurul orei 22,00, pe strada Principală din localitatea Sebeșel, un tânăr de 22 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat, cu oglinda din partea dreaptă, două minore, ambele de 13 ani, care circulau pe o trotinetă electrică, pe aceeași bandă de circulație dar din sens opus, fără a purta nici un fel de element vestimentar reflectorizant – fluorescent.

În urma accidentului, cele două minore au suferit leziuni corporale ușoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reamintim:

-Trotinetele electrice pot fi conduse doar de persoane care au  vârsta de cel puțin 14 ani, transportul pasagerilor fiind interzis.
-Trotinetele electrice pot fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, pot circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.
-Viteza maximă admisă pentru trotinetele electrice este de 25 km/h.
-Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
-Echiparea trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, iar circulația pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare este interzisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își reiau spectacolele din 1 mai: Deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina Sezonul turistic se deschide oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de la aceeași dată, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, își vor relua spectacolele. Mii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea