Accident rutier în Jidvei: Un tânăr de 21 de ani, fără permis de conducere, a acroșat cu mașina un bărbat care mergea pe marginea drumului

La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din Blaj au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident rutier, produs pe strada Crângului din comuna Jidvei.

Un tânăr de 21 de ani, din comună, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi l-a acroşat pe un bărbat de 60 de ani, ce se deplasa pe marginea carosabilului.

INFORMARE COVID-19

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spitalul din Blaj.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului nu deţine permis de conducere, pentru nicio categorie de autovehicule.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor participanţilor la trafic:

– Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

– Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. Pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

– Respectaţi regimul legal de viteză!

– Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

– Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...