Rămâi conectat

Curier Județean

Accident pe DN14 B, în apropiere de Blaj. Două persoane rănite după ce s-au răsturnat cu mașina în afara carosabilului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AccidentMarți 11 octombrie 2016, în jurul orei 12.20, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 14 B a avut loc un accident rutier.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că R.I.D., de 25 de ani, din comuna Micasasa, judeţul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 14 B, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, iar la kilometrul 33 a pierdut controlul autovehiculului şi a intrat în coliziune cu o movilă de pământ aflată în afara carosabilului. În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat.

În urma accidentului, un bărbat de 33 de ani din comuna Valea Lungă şi o femeie de 29 de ani, din judeţul Sălaj, pasageri în autoturism, au suferit leziuni corporale uşoare şi au fost transportaţi la spitalul din Blaj unde au primit îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Având în vedere schimbările meteorologice produse şi prognoza pentru perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba adresează participanţilor la trafic câteva recomandări:

Stimaţi conducători auto,

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;
  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;
  • În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

Stimaţi pietoni,

  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!
  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea