Accident mortal de muncă la Sântimbru. Muncitor lovit în cap de cupa excavatorului UPDATE

Paul Voicu - Primar 2020

Un accident grav de muncă s-a petrecut astăzi în jurul orei 10.15, pe strada Morii din localitatea Sântimbru. Un bărbat din Alba Iulia a decedat în urma unei lovituri primite în cap de cupa excavatorului care efectua lucrări în zonă.

Victima s-a aflat pentru circa 20 de minute în stare de inconştienţă, după care s-a stins la locul producerii accidentului.

ELIT

Albaiulianul care și-a pierdut viața în timp ce muncea la reabilitarea drumului din Sântimbru, avea 48 de ani și era angajat al unei firme de construcții care execută lucrările în zonă. Cupa excavatorului l-a lovit mortal în timp ce acesta muncea la rigolele de pe strada Morii.

Polițiștii împreună cu inspectorii ITM desfășoară acum o anchetă pentru a stabili exact cauzele în care s-a produs acest accident, dacă societatea angajatoare a respectat obligațiile care îi revin, privind în special normele de protecție a muncii, și pentru a trage la răspundere persoanele vinovate de această situație.

Mihail David - 2020

UPDATE raport IPJ Alba: Din primele cercetări efectuate de echipa de poliţişti deplasată la locul accidentului împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, a rezultat că mai mulţi angajaţi ai unei firme din municipiul Sebeş, au executat lucrări de amenajare  pe marginea drumului, la aceasta fiind folosit un buldoexcavator şi o autobasculantă.

Bulodoexcavatorul era manevrat  de R.R., de 38 de ani, din comuna Cricău, care, în momentul în care a pus în mişcare cupa pentru a încărca autobasculanta, datorită neatenţie, l-a lovit cu aceasta, în zona capului, pe I.V., de 48 de ani, din comuna Berghin, care măsura lăţimea şanţului.

În urma leziunilor suferite I.V. a decedat imediat după producerea accidentului.

Conducătorul buldoexcavatorului a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că nu se afla sub influenţa alcoolului.

În cauză cercetările sunt continuate împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă precum şi în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care s-a produs accidentul.”

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...