Rămâi conectat

Actualitate

Absolvenții clasei a VIII-a se pot înscrie, de luni, la Evaluarea Națională 2015. Calendarul și modele de subiecte

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolvenții clasei a VIII-a se pot înscrie, de luni până miercuri, la Evaluarea Națională 2015, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Proba la limba și literatura română are loc în 22 iunie, proba la limba maternă în 23 iunie, iar proba la matematică în 26 iunie.

Evaluare Nationala16Cursurile s-au încheiat în 12 iunie, iar absolvenții clasei a VIII-a au la dispoziţie trei zile pentru a se înscrie la Evaluarea Națională 2015.

Calendar Evaluarea Naționala 2015
13 iunie 2015                   Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015              Înscrierea la Evaluarea Naționala
22 iunie 2015                   Limba si literatura romana – proba scrisa
23 iunie 2015                   Limba si literatura materna – proba scrisa
24 iunie 2015                   Matematica – proba scrisa
26 iunie 2015                   Afișarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2015                   Depunerea contestațiilor (orele 16 – 20)
27 – 29 iunie 2015            Rezolvarea contestațiilor
30 iunie 2015                   Afișarea rezultatelor finale după contestații

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3-7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4-8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie.

Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de-a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9-11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6-8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

Citește și Modele de subiecte pentru elevii din clasa a VIII-a 

Evaluare Națională 2015

Profesorilor asistenți la examen le este interzisa intrarea in sălile de examen cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul ori comunicare, precum si cu ziare, reviste sau cărti. Nu vor fi nominalizate in comisiile pentru evaluarea naționala persoane care, in sesiunile anterioare ale examenelor naționale, nu si-au îndeplinit corespunzător atribuțiile, care au săvârșit abateri, respectiv au fost sancționate.

Absolvenții de clasa a VIII-a nu au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, caști audio sau cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare intre candidați sau cu exteriorul”.

In timpul examenului, elevii nu au voie sa vorbească intre ei, sa copieze, sa transmită foi sau materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notițe.

Elevii care nu respecta regulile vor fi eliminați din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Absolvenții eliminați de la o proba pentru frauda sau tentativa de frauda primesc nota 1 pe lucrarea scrisa respectiva.

Fata de ordinul de anul trecut, cel de acum prevede ca, „in vederea pregătirii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, comisiile județene/ comisia municipiului București creează baza de date la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial si la nivel județean, care cuprinde datele personale ale elevilor din clasa a VIII-a, conform solicitărilor Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale”.

De asemenea, „Comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a asigura confecționarea stampilelor-tip pentru Evaluarea Naționala”.

Comisiile județene de organizare a examenului stabilesc componenta comisiilor pentru Evaluarea Naționala cu 48 de ore înainte de începerea probelor scrise, potrivit ordinului de ministru. Acesta prevede ca profesorii nominalizați ca evaluatori sunt selectați „cu precădere din rândul cadrelor didactice abilitate in domeniul evaluării, prin cursuri de formare recunoscute de Ministerul Educației Naționale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea