Andra Teodora Jurju, absolventă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, este admisă la King´s College London și își dorește să lucreze în domeniul relațiilor internaționale la ONU, UNICEF sau în Parlamentul European.
”Probele la Bacalaureat au fost așa cum mă așteptam, accesibile. O pregătire consistenta și progresivă, dar în primul rând coerenta și preventiv gândită m-a ajutat să obțin rezultatele optime pe care mi le doream. A fost însă puțin mai greu, deoarece m-am mutat, din nou, în România când eram în clasa a X-a”, a declarat Teodora.
Pe lângă limba și literatura română, ea a fost testată la istorie (proba obligatorie a profilului), respectiv logică, comunicare și argumentare (proba la alegere a profilului și specializării).
Vacanța de vară a început pentru ea marți, după publicarea rezultatelor, deoarece este admisă la King´s College London la profilul Dezvoltare Internațională, pe baza scrisorilor de recomandare și de intenție, a atestatului de limbă engleză IETLS, respectiv a mediei obținute la BAC.
”Studiile de dezvoltare internaţională analizează transformările sociale, politice și economice implicate în dezvoltare şi probleme cheie precum globalizarea, inegalitatea, sărăcia, relațiile de gen sau degradarea mediului. Am ales Marea Britanie și în special King´s College London deoarece această universitate se afla în Russell Group. Aici învățământul este dus la un nivel bun și, evident, atenția se canalizează asupra exponenților care au ceva de oferit, iar vocea studenților contează”, a explicat decizia luată.
Vrea să plece din țară deoarece învățământul românesc are ”numeroase fisuri și este complet dezorganizat”, iar ”atenția acordată educației este insuficientă”.
”Structura învățământului romanesc are numeroase fisuri, este complet dezorganizat și atenția acordata educației este insuficienta. Drept urmare, învățământul în Romania a rămas la un punct mediocru, nu s-a sincronizat la tendințele europene și nu oferă nici 10% din cât oferă alte țări”, a relatat absolventa.
Nici după terminarea studiilor nu s-ar mai întoarce în țară și spune că își dorește să lucreze în domeniul relațiilor internaționale, exemplificând organizații și instituții precum ONU, UNICEF, Parlamentul European, ILGA sau International Federation for Human Rights.
Potrivit IȘJ Alba, 72,73% dintre candidații din județ au promovat Bacalaureatul, înainte de contestații, examenul fiind susținut de 2.450 de absolvenți dintre care 275 sunt candidați din seriile anterioare.
1 comentariu
”Structura învățământului romanesc are numeroase fisuri, este complet dezorganizat și atenția acordata educației este insuficienta.”
Baiul ii ca nu numai invatamantul are FISURI in Romania!
Comentariile sunt oprite