Absolvent din Alba Iulia cu 10 la Bacalaureat: După trei ani în care am acumulat numeroase informații, la început de a 12-a am intrat în panică

Darius Cătălin Popa, absolvent al Colegiului ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2017, susține că la începutul clasei a 12-a a intrat în panică, după ce în trei ani a acumulat ”numeroase informații”, iar ”autoevaluarea” sa a fost ”dură”.

Darius Cătălin Popa, unul dintre cei cinci absolvenți din Alba care a luat 10 la Bacalaureat, susține că nu există ”un secret” pentru performanța sa, ci mai degrabă ”o combinație de factori atât negativi cat și pozitivi”.

INFORMARE COVID-19

”În ceea ce privește factorul negativ, acesta a fost reprezentat de emoții și o oarecare autoevaluare prea dură, ce duce în cele din urmă la un pesimism extrem. Iar cu privire la factorii pozitivi, am avut ocazia să văd în acest an o evoluție întrucât provocările pe care le-am întâlnit de-a lungul acestor ultime luni m-au format ca elev, tânăr și în special viitor adult”, a spus Darius Cătălin Popa.

Absolvent al specializării filologie, Cătălin vrea să studieze Facultatea de Arhitectură și Urbanism, în România.

”În mare, în toți cei patru ani de liceu, am aprofundat diverse cunoștințe și asta datorită profesorilor pe care i-am avut la Colegiul National ”Horea, Cloșca și Crișan”. Profesori care m-au ajutat sa-mi îmbunătățesc modul de a învăța, tehnica, motivația și în cele din urma percepția asupra  importantei viitorului personal. După trei ani în care am acumulat numeroase informații, la începutul celui de-al patrulea an de liceu, am realizat că mă aflu acum la finele acestei  perioade, iar prima mea reacție a fost una de panica. Această panică m-a influențat pozitiv, deoarece m-a ambiționat să mă mobilizez extrem de bine. Deși în primul semestru al clasei a 12-a am avut un ritm mai lent, începând cu cel de-al doilea semestru am trecut la un ritm mai alert”, a spus absolventul.

Mai greu i-a fost la logică comunicare și argumentare, materie la care a fost evaluat în ultima zi a examenului.

”Materia de logică am studiat-o numai în clasa a noua ceea ce m-a făcut în a 12-a să apelez la ore în particular pentru a-mi readuce aminte și îmbunătăți  noțiunile”, a spus Cătălin.

De asemenea, el susține că nu a căzut niciodată în ”extrema învățatului excesiv” și tot timpul și-a găsit loc pentru ”recreere, relaxare și distracție”.

Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, la nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.

Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010. În Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...