Rămâi conectat

Ştirea zilei

A XI-a ediţie a Sesiunii de comunicări ştiinţifice a studenţilor „In extenso”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Timp de două zile (8 şi 9 aprilie), la Facultatea de Ştiinţe a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-a desfăşurat o manifestare studenţească de mare amploare şi tradiţie, ajunsă la cea de a XI-a ediţie. Este vorba despre Sesiunea de comunicări ştiinţifice a studenţilor „In extenso”. Aşa cum ne-a precizat conf. univ. dr. Dan Dănuleţiu, secretar ştiinţific al Facultăţii de Ştiinţe, în acest an sesiunea a fost „organizată sub forma unui concurs de lucrări ştiinţifice, susţinute de către studenţi, cele mai bune dintre acestea fiind premiate”. În total au fost nouă secţiuni: Finanţe – Contabilitate (licenţă), Administrarea Afacerilor – Marketing (licenţă), Matematică – Informatică – Electronică (licenţă), Topografie – Cadastru (licenţă), Ştiinţa Mediului (licenţă), Ştiinţe economice (master), Topografie, Cadastru şi Informatică (master), Business English, Elevii în parteneriat cu Universitatea. Un număr de 290 de participanţi din cadrul universităţii albaiuliene, dar şi din alte 13 centre (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Sibiu, Târgu Mureş, Oradea, Baia Mare, Reşiţa, Suceava, Târgovişte, Petroşani, Lugoj) au prezentat aproximativ 200 de lucrări. În ceea ce priveşte secţiunea dedicată special elevilor de liceu aceasta a reunit 25 de lucrări cu 31 de autori provenind de la licee de tradiţie din judeţele Alba şi Hunedoara. În cea de a doua zi a fost organizat un workshop de către studenţii de la Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia pe tema comunicării participative, sesiunea încheindu-se cu o vizită la principalele obiective turistice din Alba Iulia. Manifestarea de la Alba Iulia a fost posibilă graţie sprijinului partenerilor – Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, precum şi al sponsorilor (SC Elit SRL, SC Alpin 57 Lux SRL, SC Atta Consulting SRL, SC MART SRL, SC Arti-Pan SRL şi SC Ciserom SA). (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

După o zi plină, cu momente festive, solemne și de evocare a istoriei, cei care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia și-au dorit să se relaxeze cu mult așteptatele artificii.

Citește și: LIVE VIDEO| Spectacol grandios de artificii, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia! Mii de oameni s-au strâns pentru a privi show-ul pirotehnic din Cetate

 

Dar în oraşul în care acum 105 de ani a avut loc Unirea Transilvaniei cu România şi formarea României Mari, spectacolul de artificii s-a lăsat așteptat, începând cu mai bine de o oră mai târziu decât era anunțat în programul oficial.

Motivele pentru care artificiile au fost amâmate se pare că au fost întârzierile produse în cadrul spectacolului artistic.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase , mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare