A treia stație de asfalt pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Aktor turează motoarele, ajungând la aproape 10 km asfaltați

A treia stație de asfalt pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Aktor turează motoarele, ajungând la aproape 10 km asfaltați

Antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda a adus în cea de-a doua organizare de șantier de la Beldiu, a treia stație de asfalt. Aceasta este montată complet, în prezent fiind în procedură de avizare, aşteptându-se avizul de mediu și celelalte autorizații pentru a putea fi pusă în funcţiune. Astfel, Aktor va avea trei stații de asfalt, capacitatea totală a acestora, la o zi de muncă normală, fiind între 2200 și 2500 de tone/24 de ore.

În cele două organizări de șantier de la Beldiu, antreprenorul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda are, în prezent, o stație de betoane, două stații de balast stabilizat și două stații de asfalt, cea de-a treia, așa cum am menționat, fiind în procedură de autorizare.

ELIT

Ca o noutate, pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, în zona Teiuș, s-au încheiat lucrările de relocare a rețelelor de înaltă tensiune, mai rămânând doar de demontat câțiva stâlpi, acţiune care nu-l împiedică pe constructor să intervină în zona liniei de cale ferată.

Săptămâna viitoare, pe lotul 2 vor începe lucrările de montare a primilor parapeți. Cu trei stații de asfalt și lucrând simultan cu două finisoare, Aktor speră ca până la finalul anului 2020 să aibă „la negru” tot lotul 2, cu cel puțin un strat de asfalt.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda se vede, în sfârșit, luminița de la capătul tunelului, progresele fizice ale antreprenorului fiind tot mai vizibile, existând astfel șanse reale ca la finalul anului 2021 să circulăm pe autostradă de la Alba Iulia la Cluj.