A treia ediție a Academia Aspire Teacher, la Brașov. Participă 45 de profesori, 20 de alumni şi peste 30 de traineri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În perioada 26–31 august, la Poiana Braşov,  Academia Aspire Teacher anunţă că se desfășoară cea de-a treia ediţie a modulului pedagogic intensiv la care vor participa 45 de profesori, 20 de alumni şi peste 30 de traineri, tema acestui an fiind Inteligenţa Socială.

„Curricula programului este dezvoltată în jurul tematicii Inteligenţei Sociale, ca parte din cele 8 competenţe de bază cerute de piaţa muncii în 2030. Timp de o săptămână, cadrele didactice vor lua parte la sesiuni şi workshopuri aplicate prin care vor aprofunda ce sunt inteligenţa emoţională şi inteligenţa socială, de ce sunt ele importante în dezvoltarea unui elev şi prin ce metode pedagogice inovatoare pot forma la clasă elevi inteligenţi emoţional şi social”, se arată într-un comunicat de presă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

23 de învăţători şi 26 de profesori din şcolile primare, atât din mediul urban cât şi din cel rural au fost selectaţi pentru a participa la program, iar ca o noutate, anul acesta, au fost acceptaţi şi profesori din şcolile vocaţionale.

„Aspire for Teachers crede cu tărie că educaţia este cel mai de preţ dar oferit tinerilor şi că profesorii sunt vectori de schimbare şi performanţă în societatea românească. Astfel, dezvoltăm cel mai aplicat program pedagogic din Romania pentru profesorii şi invăţătorii din sistemul public, alături de o comunitate de pedagogi de valoare. Ne axăm pe dezvoltarea a opt skilluri de bază pentru tineri cerute de piaţa muncii în 2030, prin alcătuirea de curricule şi programe de formare pentru pedagogi”, mai arată sursa citată.

Academia Aspire este modulul pedagogic intensiv anual prin care sunt profesorilor participanţi le sunt dezvoltate competenţele pedagogice inovatoare. În cei trei ani de activitate, Aspire for Teachers a adunat o comunitate de peste 150 de profesori şi învăţători alumni cu impact direct asupra a 6300 de elevi şi peste o mie de cadre didactice.

Sursa: mediafax.ro