Rămâi conectat

Cultură Educație

A treia ediție a Academia Aspire Teacher, la Brașov. Participă 45 de profesori, 20 de alumni şi peste 30 de traineri

Mondoc Adriana

Publicat

în

În perioada 26–31 august, la Poiana Braşov,  Academia Aspire Teacher anunţă că se desfășoară cea de-a treia ediţie a modulului pedagogic intensiv la care vor participa 45 de profesori, 20 de alumni şi peste 30 de traineri, tema acestui an fiind Inteligenţa Socială.

„Curricula programului este dezvoltată în jurul tematicii Inteligenţei Sociale, ca parte din cele 8 competenţe de bază cerute de piaţa muncii în 2030. Timp de o săptămână, cadrele didactice vor lua parte la sesiuni şi workshopuri aplicate prin care vor aprofunda ce sunt inteligenţa emoţională şi inteligenţa socială, de ce sunt ele importante în dezvoltarea unui elev şi prin ce metode pedagogice inovatoare pot forma la clasă elevi inteligenţi emoţional şi social”, se arată într-un comunicat de presă.

23 de învăţători şi 26 de profesori din şcolile primare, atât din mediul urban cât şi din cel rural au fost selectaţi pentru a participa la program, iar ca o noutate, anul acesta, au fost acceptaţi şi profesori din şcolile vocaţionale.

„Aspire for Teachers crede cu tărie că educaţia este cel mai de preţ dar oferit tinerilor şi că profesorii sunt vectori de schimbare şi performanţă în societatea românească. Astfel, dezvoltăm cel mai aplicat program pedagogic din Romania pentru profesorii şi invăţătorii din sistemul public, alături de o comunitate de pedagogi de valoare. Ne axăm pe dezvoltarea a opt skilluri de bază pentru tineri cerute de piaţa muncii în 2030, prin alcătuirea de curricule şi programe de formare pentru pedagogi”, mai arată sursa citată.

Academia Aspire este modulul pedagogic intensiv anual prin care sunt profesorilor participanţi le sunt dezvoltate competenţele pedagogice inovatoare. În cei trei ani de activitate, Aspire for Teachers a adunat o comunitate de peste 150 de profesori şi învăţători alumni cu impact direct asupra a 6300 de elevi şi peste o mie de cadre didactice.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

15 iunie 2024 | Gala limbii și literaturii române, prima ediție, la Alba Iulia: Elevii și dascălii din județ, rezultate deosebite la olimpiadele școlare de profil, premiați la Palatul Principilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 iunie 2024 | Gala limbii și literaturii române, prima ediție, la Alba Iulia: Elevii și dascălii din județ, rezultate deosebite la olimpiadele școlare de profil, premiați la Palatul Principilor Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia (prin colectivul de Limba și literatura română din cadrul Departamentului de Litere) și Inspectoratul Școlar Județean Alba (la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea