Rămâi conectat

Actualitate

A început transportul primelor loturi de vaccinuri anti-Covid către țările Uniunii Europene pentru pregătirea campaniei de vaccinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 23 decembrie, a început livrarea primelor loturi de vaccinuri de la Pfizer/BioNTech, pregătind lansarea campaniilor de vaccinare din țările Uniunii Europene în acest weekend. Vaccinul a fost avizat de către UE în cursul acestei săptămâni.

„Se lucrează acum cu toate forţele pentru a pregăti primele loturi pentru distribuţie”, a transmis Pfizer într-un comunicat.

Vaccinul de la Pfizer/BioNTech este primul care a primit undă verde în UE și este fabricat în nordul Belgiei, la Puurs.

„Camioanele sunt pregătite să plece de la fabrica din Puurs astfel încât autorităţile naţionale de sănătate din toată Europa să poată începe campaniile de vaccinare pe 27 decembrie”, a mai precizat Pfizer.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) spune că vaccinul poate fi administrat de acum persoanelor de peste 16 ani din ţările UE, excepţie făcând femeile însărcinate, care vor fi tratate caz cu caz.

Pfizer a refuzat să dea detalii despre livrări, invocând „raţiuni de securitate”.

Agenția France Presse a precizat că trei camionete frigorifice au părăsit miercuri dimineaţă fabrica din Puurs, între orele 09:00 şi 10:00.

Operaţiunea, care a recurs la mijloacele logistice ale companiei de transport belgiene H. Essers, s-a desfăşurat sub supravegherea poliţiei, câte două maşini escortând fiecare camionetă. Presa a fost ţinută la distanţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea