Rămâi conectat

Ştirea zilei

PEDEAPSA primită de un hoț din ALBA pentru șase borcane cu miere și niște ulei de dovleac: De unde le-a furat și cum a fost „răsplătit”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

PEDEAPSA primită de un hoț din ALBA pentru șase borcane cu miere și niște ulei de dovleac: De unde le-a furat și cum a fost „răsplătit”

Un bărbat din județul Alba s-a ales cu un an și patru luni de închisoare cu suspendare, din partea Judecătoriei Alba Iulia, după ce a furat șase borcane cu miere și 500 ml de ulei de dovleac, din portbagajul unui autoturism.

În noaptea de 26 spre 27 februarie 2022, în jurul orei 01.30, inculpatul a sustras un număr de 6 borcane de miere de albine și o sticlă de 500 ml cu ulei de dovleac, din portbagajul autoturismului Volkwagen Golf, aparținând persoanei vătămate, care se afla parcat in fața imobilului, prin deschiderea portbagajului care nu era încuiat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din declarația persoanei vătămate rezultă faptul că, în data de 26 februarie 2022, in jurul orei 13.30, a parcat autoturismul in dreptul imobilului unde locuiește din localitatea Șard, iar in jurul orei 17.00, a încărcat portbagajul acestuia cu mai multe borcane de miere depozitate in lădițe, cu scopul ca duminica dimineața sa se deplaseze cu ele la piaţă la Cugir.

Persoana vătămată a precizat că după ce a încărcat produsele in portbagaj, nu mai retine dacă a încuiat portbagajul, însă acesta era închis. La ora 00.00 noaptea când s-a întors la domiciliu, cu soțul acesteia, fiind plecaţi de acasă, nu a constatat ca autoturismul care era parcat in fata imobilului sa fie forţat, respectiv sa prezinte urme de forţare la nivelul uşilor sau portbagajului.

Ulterior, în dimineaţa zilei de 27.02.2022, in jurul orei 04.45, cand s-a deplasat la autoturism, a observat in imediata apropiere a acestuia, un borcan de miere spart pe jos, astfel ca a verificat portbagajul autoturismului care era inchis, dar neasigurat, iar dintr-o ladita a constatat lipsa a 6 borcane de miere care au fost sustrase din portbagaj.

Având in vedere aceste aspecte s-a deplasat in imobil si l-a anunţat pe soţul său despre ce a constatat, iar împreuna cu acesta au verificat autoturismul, insa nu au constatat lipsa altor bunuri.

Din procesul-verbal de vizionare a înregistrărilor camerelor video din apropierea domiciliului persoanei vătămate reiese faptul că înregistrările efectuate de o camera video surprind la ora 01:42:11, o persoana de sex masculin care trece podul peste Valea Bucerzii imbracata cu o pereche de blugi si o geaca, iar dupa traversarea podului acesta încearcă portbagajul unui autoturism parcat, după care se îndreaptă către autoturismul VW Golf, parcat in fata domiciliului persoanei vătămate.

Traseul persoanei a fost reconstituit prin urmărirea înregistrărilor surprinse de toate camerele de supraveghere de pe traseu, astfel că prin dreptul unei camere de supraveghere trece, la ora 01:52:03, persoana in cauza având in braţe mai multe borcane şi se îndreaptă spre un cartier al localităţii Şard.

La ora 01:54:40 o altă cameră surprinde persoana în cauză, iar imaginile sunt suficient de clare pentru a se observa că persoana are semnalmentele corespunzătoare si trasaturile inculpatului, care se deplasează spre domiciliul său, situat la o distanta de aproximativ 30 de m de camera de supraveghere.

Din procesul verbal de investigații încheiat de către organele de poliţie, reiese faptul că la data de 02.03.2022, s-a procedat la contactarea telefonica a inculpatului, pe numărul de telefon, ocazie cu care acesta a fost invitat la sediul postului de politie, acesta relatând faptul ca este plecat in oraşul Zlatna, cunoaşte de ce a fost chemat, deoarece in noaptea de 26/27.02.2022, fiind sub influenta băuturilor alcoolice, a sustras din autoturismul marca VW, mai precis din portbagajul acestuia, 6 borcane de miere, pe care 2 dintre acestea le-a scăpat pe drum spargandu-se, iar restul le-a dus la adresa de domiciliu.

Totodata, inculpatul a relatat faptul ca in data de 03.03.2022 se va deplasa din oraşul Zlatna, la adresa de domiciliu din localitatea Şard si se va prezenta la sediul Postului de Politie Ighiu, pentru a preda borcanele de miere sustrase.

„În baza art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal raportat la art. 38 alin. 1 Cod penal, contopeşte pedeapsa aplicată prin prezenta hotărâre cu pedeapsa stabilită prin hotărâre judecătorească și aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 4 luni închisoare la care adaugă un spor fix şi obligatoriu de 1/3 din totalul celeilalte pedepse stabilită, respectiv 3 luni închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 1 an şi 7 luni închisoare”, se arată în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

GTA de Alba: Un șofer bine „afumat” a furat două mașini și provocat patru accidente

Ziarul Unirea

Publicat

în

GTA de Alba: Un șofer bine „afumat” a furat două mașini și provocat patru accidente. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud la o pedeapsă de un an şi 5 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt în scop de folosinţă.

În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că în data de 09.04.2022 în jurul orelor 19:30 inculpatuls-a deplasat alături de mator la un bar, unde a consumat o bere în cantitate de 500 ml. Ulterior acesta s-a deplasat la locuința unor colegi de muncă, unde a consumat băuturi alcoolice până în jurul orelor 01:00.

În continuare, în jurul orelor 02:00 inculpatul a plecat spre locuința sa, iar pe drum a încercat portiera unui autoturism, proprietatea persoanei vătămate pe care l-a sustras. Inculpatul a condus autoturismul pe străzile orașului, unde la o manevră de întoarcere a avariat autoturismul martorului, iar mai apoi și-a continuat deplasarea pe străzi, iar mai apoi pe strada Primăverii, unde a avariat poarta martorului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inculpatul și-a continuat deplasarea pe strada Bisericii și strada Ardelealului, după care a pătruns pe altă stradă, unde a avariat un alt autoturism, iar mai apoi a lovit un podeț, după care a abandonat autoturismul.

Inculpatul și-a continuat deplasarea pe jos până pe strada Curcani de unde a sustras autoturismul marca Isuzu Troper, proprietatea persoanei vătămate care avea portiera neasigurată și cheile în contact. Inculpatul a condus autoturismul, iar mai apoi s-a întors pe același traseu și a parcat autoturismul marca Isuzu sustras. În continuare, inculpatul și-a continuat deplasarea pe jos până unde locuiește fără forme legale.

Referitor la atitudinea pe care a avut-o faţă de faptele săvârşite, inculpatul, atât în faza de urmărire penală, cât și în fața instanței a avut o atitudine sinceră, recunoscând comiterea infracțiunilor.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| ”Raftul cu Bunătăți Locale”, inițiativa unui SUPERMARKET de a aduce produsele realizate în județul ALBA mai aproape de clienți

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| ”Raftul cu Bunătăți Locale”, inițiativa unui SUPERMARKET de a aduce produsele realizate în județul ALBA mai aproape de clienți

Profi a deschis la Alba Iulia, în cadrul unui eveniment oficial ce a avut loc în selecta locație White Palace, Raftul cu Bunătăți Locale, unde gusturile bune vin din inimă.

În cadrul evenimentului mai mulți producători locali au luat cuvântul și au discutat despre importanța susținerii micilor afaceriști locali.

Elit - Gustul Desăvârșit

În fiecare săptămână, cele mai gustoase merinde, făcute cu suflet, după rețete ca pe vremuri, te îmbie să le iei acasă.

Raftul cu Bunătăți Locale aduce în magazinele PROFI selectate din Alba, Bistrița-Năsăud, Dâmbovița și Cluj, produse de calitate, ieșite din mâinile și inimile producătorilor locali, făcute ca pe vremuri, fără grabă, cu multă dragoste și cu gustul desăvârșit de altădată.

De fiecare dată când cumperi de la Raftul cu Bunătăți Locale, te vei bucura de gustul autentic românesc al produselor tradiționale și în același timp vei susține priceperea și continuitatea tradițiilor culinare locale.

La Raftul cu Bunătăți Locale vei găsi o selecție de bucate alese, realizate după rețete tradiționale, de mici producători locali din zone precum: Alba Iulia, Aiud, Arieșeni, Blaj, Brănești, Braniștea, Cornești, Crevedia, Gârbova, Moțăieni, Ulmi, Târgoviște, Sântimbru, Sebeș, Sibiu, Cluj, Bistrița-Năsăud sau Turda:

  • Bunătăți din lapte făcute fără grabă, după rețete ca pe vremuri
  • Brânză din lapte provenit de la ferme locale, preparată și maturată manual, ca odinioară
  • Miere delicioasă, de la familii de albine fericite
  • Mezeluri și alte delicatese afumate, dar și preparate din pește, toate preparate cu migală după rețete autentice, de către gospodari adevărați
  • Condimente uscate natural, fără adaos de zahar sau aditivi, făurite cu drag
  • Pâine coaptă pe vatră, după rețete transmise din generație în generație, de sute de ani
  • Dulcețuri cu gustul copilăriei din casele bunicilor
  • Uleiuri sănătoase și delicioase, presate la rece
  • Compot, zacuscă la ceaun și alte delicatese conservate natural

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Calendar creștin Ortodox luna APRILIE 2023: Floriile, Sfintele Paști și Izvorul Tâmâduirii, sărbătorite acestă lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendar creștin Ortodox luna APRILIE 2023: Floriile, Sfintele Paști și Izvorul Tâmâduirii, sărbătorite acestă lună

Conform calendarelor religioase, fiecare lună a anului are sărbători religioase importante, dar și zile trecute cu cruce neagră în calendar sau zile de post și dezlegări la pește.

Citește și: Mesaje de Florii • Urări de Florii • Felicitări de Florii care pot fi transmise prin SMS de Florii

1 S- Sfânta Cuvioasă Maria Egipteanca- Dezlegare la ulei și vin
2 D- Sfântul Cuvios Tit, facatorul de minuni – Ap. Evrei IX, 11-14Galateni III, 23-29Ev. Marcu X, 32-45Luca VII, 36-50glas 1, voscr. 9

Elit - Gustul Desăvârșit

Predica la Duminica Sfintei Maria Egipteanca – Ap. Evrei IX, 11-14Galateni III, 23-29Ev. Marcu X, 32-45Luca VII, 36-50glas 1, voscr. 9
Duminica nr: 1

Citește și: Duminica Floriilor • Obiceiuri de Florii •  Superstiţii de Florii • Tradiţii de Florii

3 L – Sfântul Nichita Mărturisitorul
4 M – Sfântul Iosif, scriitorul de cântări
5 M – Sfinții Mucenici Agatopod și Teodul
6 J – † – Sfântul Eutihie, patriarhul Constantinopolului
7 V – Sfântul Mucenic Caliopie
8 S – Pomenirea Sfinților Apostoli Irodion, Agav și Ruf; Sâmbata lui Lazar – pomenirea morților – Dezlegare la ulei și vin
9 D – Sfântul Mucenic Eupsihie; Denie – Ap. Filipeni IV, 4-9Ev. Ioan XII, 1-18 – Dezlegare la pește

Predica la Duminica Floriilor – Ap. Filipeni IV, 4-9Ev. Ioan XII, 1-18
Duminica nr: 2

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

10 L – Săptămâna Patimilor – Lunea Mare (Denie); Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie
11 M – † Săptămâna Patimilor – Marțea Mare (Denie); Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Mucenic Antipa; Sfântul Farmutie
12 M – † Tâlcuirea Evangheliei din Miercurea Mare (Denie); Sfântul Mucenic Sava de la Buzau
13 J – Joia din Săptămâna Patimilor (Denia celor 12 Evanghelii); Sfântul Mucenic Artemon
14 V – † Vinerea Mare – moartea și îngroparea Domnului (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului); Sfântul Cuvios Ierarh Pahomie de la Gledin
15 S – Coborârea la iad a Mântuitorului; Sfinții Apostoli Aristarh, Pud și Trofim
16 D – † Sfintele Paști – Învierea Domnului; Sfintele Mucenițe Agapi, Hionia si Irina – Ap. Fapte I, 1-8Ev. Ioan I, 1-17

Predica la Învierea Domnului – Ap. Fapte I, 1-8Ev. Ioan I, 1-17
Duminica nr: 3

17 L – † Sfintele Paști ; Darul Învierii; Intrarea Domnului în Ierusalim; Sfântul Simeon, episcopul Persiei; (Denie)
18 M – † Sfintele Paști ; Învierea Domnului – sărbătoarea luminii și a bucuriei; Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul
19 M – Sfântul Cuvios loan Paleolavritul
20 J – † Sfântul Teotim, Episcopul Tomisului
21 V – † Izvorul Tămăduirii; Sfântul Mucenic Ianuarie
22 S – Sfântul Cuvios Teodor Sicheotul
23 D – † Sfântul Mucenic Gheorghe – Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1

Apostolul Toma a fost necredincios? – Ap. Fapte XII, 1-11Fapte V, 12-20Ev. Ioan XV, 17-27XVI, 1-2Ioan XX, 19-31glas 1, voscr. 1
Duminica nr: 4

Citește și: IZVORUL TĂMĂDUIRII: Ce este bine să faci în această zi ca să ai noroc tot anul şi ce activităţi NU trebuie făcute

24 L – † Învierea Domnului – Sfintele Paști; Sfinții Ierarhi Mărturisitori Ilie Iorest, Sava Brancovici și Iosif din Maramures; Sfinții Mucenici Pasicrat și Valentin de la Durostorum
25 M – † Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului; Sfântul Evanghelist Marcu
26 M – Sfântul Mucenic Vasile, Episcopul Amasiei; Sfinții Mucenici Chiril, Chindeu și Tasie din Axiopolis
27 J – Sfântul Apostol Simeon, ruda Domnului
28 V – † Sfinții Apostoli Iason și Sosipatru
29 S – Sfinții Nouă Mucenici din Cizic
30 D – Sfântul Apostol Iacov – Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3

Femeile Mironosite – Ap. Fapte VI, 1-7Ev. Marcu XV, 43-47XVI, 1-8glas 2, voscr. 3
Duminica nr: 5


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare