Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

A fost Vinerea NEAGRĂ în Franța: Aproape 1.000 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ieri a fost o zi neagră în Hexagon! Autortitățile franceze au anunțat, vineri, nu mai puțin de 987 de decese din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore. Franța este țara europeană care anunță unul dintre cel mai mare bilanțuri de decese într-o singură zi de la începutul pandemiei: 987 de decese.

În urmă cu câteva zile, mai exact în data de marți, 7 aprilie, în Hexagon s-au înregistrat 1.417 decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus.

Marea Britanie se aproprie de numărul Franței, înregistrând vineri, 10 aprilie, cu 7 decese mai puțin decât au anunțat autoritățile de la Paris, mai exact 980.

Nici măcar Italia și Spania, țările europene cu cele mai multe decese, nu au ajuns la un astfel de bilanț dramatic, în momentele lor epidemice de vârf. Italia a raportat la un moment dat 969 de decese într-o zi, iar Spania 950.

Potrivit worldometers.info, până acum, în Franța s-au înregistrat 124.869 de cazuri de COVID-19, iar 13.197 persoane au decedat, țara fiind a 4-a cea mai afectată din lume din cauza acestui virus.

Între persoanele care au murit în ultimele 24 de ore în Franța se numără și un copil, a anunţat vineri seara directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon.

De asemenea, 433 dintre cele 987 de decese au avut loc în instituţii pentru vârstnici sau unităţi medico-sociale, în timp ce restul de 554 erau pacienți din spitale. Majoritatea aveau comorbidități.

Pe de altă parte, oamenii care mor acasă, la domiciliile lor, nu intră în aceste statistici oficiale, scrie Le Parisien.

Copilul care a murit nu împlinise 10 ani și era la terapie intensivă în regiunea Paris. Avea și el multiple comorbidități. În Franţa, cea mai tânără victimă decedată înregistrată până acum fusese o fată de 16 ani.

Directorul general al Sănătăţii din Franța a raportat totuşi, vineri, și o ameliorare timidă a situației, „o palidă rază de soare”, cum a numit-o el: diminuarea internărilor la terapie intensivă, pentru a doua zi consecutiv. În continuare se află 7.004 persoane la terapie intensivă, dar sunt cu 62 mai puţine decât joi.

Surse: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea