Rămâi conectat

Actualitate

A fost semnat contractul definitiv de colaborare, pe 15 ani, între Airbus şi IAR, pentru elicopterul multirol H215M

Mondoc Adriana

Publicat

în

A fost semnat contractul definitiv de colaborare, pe 15 ani, între Airbus şi IAR, pentru elicopterul multirol H215M

Grupul francez Airbus şi IAR Ghimbav au semnat în 6 noiembrie, la Paris, contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, document ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord iniţial, pe 24 august 2017, la Bucureşti, în prezenţa preşedinţilor Franţei şi României, a anunţat miercuri compania franceză.

Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite. Acest acord va crea aproximativ 6300 de locuri de muncă directe şi indirecte în România, potrivit companiei franceze.

„Înţelegerea reflectă angajamentul comun al Airbus şi IAR de a contribui la modernizarea flotei de elicoptere multirol. Documentul prevede o colaborare strânsă, în următorii 15 ani, Airbus fiind partenerul exclusiv al IAR în clusterul aeronautic de la Ghimbav, judeţul Braşov”, se arată în comunicat.

Airbus şi IAR sunt parteneri de peste 15 ani în compania Airbus Helicopters Romania (51% Airbus, 49% IAR), un centru specializat în servicii de mentenanţă şi reparaţii pentru o gamă variată de elicoptere civile şi militare din România şi din alte ţări.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea