Rămâi conectat

Actualitate

A fost publicată LISTA auxiliarelor didactice care au obținut acordul MEN pentru utilizare extinsă la clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inspectoratul Școlar Județean Alba a anunțat că pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare a fost publicată miercuri, 11 octombrie 2017, lista auxiliarelor didactice care au obținut acordul MEN pentru utilizare extinsă la clasă.

Lista include 3.361 de titluri aferente instrumentelor didactice destinate dezvoltării competențelor elevilor. Acestea sunt elaborate de instituții, societăți științifice recunoscute la nivel național și internațional și/sau publicate de edituri de prestigiu național și internațional (ex.: Academia Română, Consiliul Britanic, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, Editurile Oxford, Cambridge etc.). .

Alte 1.464 de titluri de auxiliare  didactice (227 pentru nivelul preșcolar, 790 pentru primar, 316 pentru gimnazial, 130 pentru liceal și 1 pentru postliceal) au intrat în procedură de aprobare/avizare, conform prevederilor  art. 11 din ordinul de ministru nr. 5.062/26.09.2017.

Potrivit Legii Educației Naționale, în unităţile de învăţământ de stat sau particulare din România se utilizează manuale şcolare, precum şi auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educaţiei Naționale.

Auxiliarele curriculare sunt  constituite  din  ghiduri  metodologice  care,  prin  conţinut,  sunt  în  conformitate  cu  prevederile legale în vigoare şi pe care cadrele didactice le pot selecta şi utiliza la clasă, în baza libertăţii iniţiativei profesionale, în scopul îmbunătăţirii calităţii procesului educaţional.

În acest sens, Ministerul Educație Naționale, a aprobat prin ordin de ministru Metodologia-cadru privind reglementarea utilizării auxiliarelor didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind asigurarea omologării utilizării mijloacelor de învățământ în învățământul preuniversitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea