Rămâi conectat

Actualitate

A fost descoperit un anticorp care este capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

A fost descoperit un anticorp care este capabil să neutralizeze virusul aflat la originea COVID-19

Institutul flamand de cercetări în biotehnologie VIB a anunțat că a descoperit un anticorp capabil să neutralizeze virusul aflat la originea Covid-19. Cercetătorii de la Laboratorul Xavier Saelens, al acestui institut, au vorbit despre „un anticorp unic”. dar pentru confirmarea rezultatelor sunt necesare cercetări suplimentare, potrivit portalului belgian RTBF.

În acest an, laboratorul cercetătorului Xavier Saelens, VIB-Ugent, a anunţat descoperirea unui anticorp unic, capabil să neutralizeze virusul care provoacă Covid-19.

VIB a anunţat luni, într-un comunicat, că a stabilit că anticorpul poate neutraliza o versiune de laborator a virusului, ”ceea ce reprezintă un progres important în dezvoltarea unui eventual medicament antiviral împotriva noului coronavirus.”.

Potrivit laboratorului, ”noile rezultate indică faptul că anticorpul poate împiedica noul coronavirus să infecteze celulele umane”.

În plus, anticorpul poate ”să fie produs pe scară largă şi să fie utilizat în procese de producţie curente în industria biofarmaceutică”.

”Spre deosebire de vaccinuri, un anticorp oferă o protecţie imediată, dar doar pe termen scurt. Avantajul acestei abordări în raport cu vaccinurile este că pacienţii nu au nevoie să producă proprii anticorpi…Lucrătorii din sectorul sănătăţii sau persoanele care riscă să fie expuse la virus pot să beneficieze de o protecţie imediată”, potrivit comunicatului.

În prezent au loc experimente pentru confirmarea acestor rezultate folosind tulpina patogenă a virusului, iar cercetătorii VIB pregătesc în acelaşi timp faza de testare pre-clinică pentru un tratament împotriva coronaviruslui.

Echipa de cercetători condusă de Xavier Saelens lucrează la un posibil tratament împotriva infecţiei virale de la debutul epidemiei de coronavirus.

”Anticorpul este dezvoltat în colaborare cu două echipe de cercetători din Statele Unite”, a precizat VIB-UGent.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români

Unirea Ziarul

Publicat

în

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români O echipă de programatori români a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologii de recunoaştere a vocii şi inteligenţă artificială (AI) care permite automatizarea părţi din scrierea de cod pe bază de comenzi vocale, scrie AGERPRES. Inovaţia a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea