Rămâi conectat

Ştirea zilei

A cumpărat un permis fals din Polonia și a condus timp de cinci ani până a fost prins în Alba. Ce pedeapsă au decis magistrații

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
A cumpărat un permis fals din Polonia și a condus timp de cinci ani până a fost prins în Alba. Ce pedeapsă au decis magistrații

Un român a condus, vreme ce cinci ani, mașini prin țară, după ce a cumpărat un permis de conducere fals din Polonia. Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că el era convins că permisul era valabil, având în vedere că persoana care i l-a dat în Polonia l-a pus să dea un examen în fața unui calculator pe care l-a promovat.

Fapta a avut loc în 8 martie 2020, iar prima hotărâre în instanță a fost pronunțată în 17 noiembrie 2022. În momentul în care a fost oprit de echipajul de Poliție Rutieră, bărbatul a prezentat un permis de categoria B. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere valabil, care să fie eliberat de către autoritățile poloneze.

„A recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa, arătând că a obținut permisul de conducere prezentat organelor de poliție pe teritoriul Poloniei, în cursul lunii iulie a anului 2017, cu ajutorul unei persoane pe care a cunoscut-o într-o cafenea, căreia i-a remis suma de 700 euro, iar aceasta i-a procurat permisul de conducere. Inculpatul a precizat că semnătura care apare pe fața permisului de conducere îi aparține, a semnat pe o coală de hârtie, iar autorul falsului i-a imprimat semnătura pe fața documentului în discuție, inculpatul procedând în mod similar și în ceea ce privește fotografia imprimată pe permis”, se precizează în cuprinsul hotărârii Judecătoriei Alba Iulia.

Condamnat pentru două infracțiuni

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a susținut un examen teoretic pe calculator, iar persoana în discuție i-a oferit răspunsurile corecte, iar după două zile s-au întâlnit pentru a-i fi înmânat permisul. Fotografia și-a făcut-o într-un studio, apoi a mers și a predat-o celui care i-a falsificat permisul.

Magistratul l-a găsit vinovat de două infracțiuni: conducere fără permis și uz de fals. „Instanţa reţine că pronunţarea unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii constituie un avertisment necesar pentru inculpat, de natură să-l determine să conștientizeze faptele comise, așa încât pe viitor să se abțină de la recurgerea unor atare fapte antisociale”, se mai susține în hotărâre.

Pedeapsa rezultantă este de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea poate fi contestată cu apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea